Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Viitorii bucătari de la Şcoala Profesională din Bubuieci au un laborator dotat cu tehnică performantă
Viitorii bucătari de la Şcoala Profesională din Bubuieci au un laborator dotat cu tehnică performantă
Sursă foto: http://edu.gov.md

Viitorii bucătari de la Şcoala Profesională din Bubuieci au un laborator dotat cu tehnică performantă

Distribuie articolul:

Tatiana Roşca-Robu

Un laborator modern, dotat cu utilaje şi echipament performant, a fost inaugurat la Şcoala Profesională din Bubuieci. În acest laborator vor fi instruiţi elevii care studiază meseria de bucătar, care vor putea aplica în practică cunoştinţele teoretice, pentru a-şi spori competenţele şi abilităţile profesionale.

Sursă foto: http://edu.gov.md

Sursă foto: http://edu.gov.md

Atelierul a fost renovat în cadrul proiectului CONSEPT, implementat de Fundaţia Liechtenstein Development Service (LED) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova. Suma totală pentru lucrările de reparaţie şi echipament a constituit peste 1.3 milioane lei.

Potrivit afirmaţiilor lui Pius Frick, reprezentantul oficial al Fundaţiei LED, organizaţia susţine 21 de şcoli profesionale şi două colegii din Republica Moldova, iar parteneriatul cu ŞP din Bubuieci a fost iniţiat acum doi ani.

În cadrul festivităţii de lansare a noului laborator, Pius Frick a adresat mulţumiri administraţiei instituţiei pentru munca excelentă pe care a depus-o. “Le mulţumesc cadrelor didactice pentru dorinţa lor continuă de a-şi îmbunătăţi metoda de predare. Sunt convins că profesorii şi maiştrii depun tot efortul ca să aplice tehnicile învăţate la formările din cadrul Proiectului. Elevilor le doresc un proces de învăţare interesant, orientat spre practică şi mult succes în viitoarea lor carieră”, a menţionat Frick.

La rândul său, Zinaida Sajin, directorul ŞP Bubuieci, a mulţumit partenerilor pentru susţinere şi a spus că misiunea şcolii este să devină o instituţie modernă, cu cele mai bune condiţii de instruire pentru elevi, pentru a valorifica sprijinul oferit şi a pregăti muncitori competitivi pentru economia naţională.

La Şcoala Profesională din com. Bubuieci învaţă 159 de elevi, dintre care 50 studiază meseria bucătar. Instituţia este specializată în domeniul servicii şi agricultură şi pregăteşte specialişti la meseriile: bucătar, vânzător, floricultor, apicultor şi controlor casier.

În anul 2015, ca parte a reformei învăţământului profesional tehnic, desfăşurată de Ministerul Educaţiei, cu sprijinul Uniunii Europene, instituţia a fost reorganizată din Şcoală de Meserii în Şcoală Profesională, ceea ce i-a oferit noi perspective de dezvoltare.

Distribuie articolul: