Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Trei licee din Moldova vor beneficia de asistenţă din partea Germaniei
Trei licee din Moldova vor beneficia de asistenţă din partea Germaniei
Sursă foto: www.diez.md

Trei licee din Moldova vor beneficia de asistenţă din partea Germaniei

Distribuie articolul:

 

Trei licee din Moldova vor beneficia de asistență pentru studierea aprofundată a limbii germane. Acest lucru va fi posibil datorită unei Declaraţii comune de intenţie privind promovarea şcolilor PASCH în Republica Moldova (Inițiativa globală în domeniul educației ”Şcolile: partenere ale viitorului”).
Documentul a fost semnat de către Igor Grosu, viceministru al Educaţiei şi E.S. Matias Mayer, Ambasador al Germaniei la Chişinău.
În proiect vor fi încadrate liceele ”Nicolae Gogol” din Bălţi, ”Mihail Kogălniceanu” şi ”Titu Maiorescu” din Chişinău, în care învaţă peste două mii de elevi.
Pentru desfăşurarea programului, cele trei licee vor beneficia de suport didactic, echipament tehnic şi cursuri de formare continuă pentru cadrele didactice. Totodată, partea germană va delega în aceste instituţii profesori care sunt vorbitori nativi de limbă germană. La absolvire, elevii din instituţiile respective vor putea obţine o diplomă care certifică cunoaşterea limbii germane – DSD, document care le va facilita accesul la studii în universităţile germane.

Distribuie articolul: