Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Tratament şi odihnă în Elveţia pentru copii din Republica Moldova

Tratament şi odihnă în Elveţia pentru copii din Republica Moldova

Distribuie articolul:

 

Sursă foto: http://diez.md/

Sursă foto: http://diez.md/

80 de copii din opt instituţii rezidenţiale (Bălţi, Bender, Cahul, Ceadîr-Lunga, Chişinău, Hânceşti), au beneficiat de un sejur de două săptămâni la cea de-a V-a ediţie a taberei de vară Swisscor din Fiesch, Elveţia.
Copiii, care provin din familii social vulnerabile sau cu anumite dizabilităţi, au fost găzduiţi de o echipă de medici specialişti care le-au oferit toate îngrijirile necesare. Ei au fost însoţiţi de către 26 de adulţi (educatori, profesori).
În primele zile ale sejurului în Elveţia copiii au beneficiat de un examen medical individual care a constat în investigaţii stomatologice, ale auzului, proteze, încălţăminte ortopedică, corsete, scaun cu rotile. 
Pe parcursul sejurului, copiii au beneficiat de excursii, jocuri şi activităţi sportive, care au fost animate de un grup de tineri ai Mişcării de Tineret a Crucii Roşii. De asemenea, recruţii Muzicii Militare Elveţiene le-au oferit un concert, iniţiindu-i în utilizarea instrumentelor muzicale. În acelaşi timp, Societatea Elveţiană a Salvamarilor le-a oferit copiilor cursuri de înot într-o piscină de standard olimpic. 
La rândul lor, copiii din Republica Moldova au prezentat un program de promovare a culturii naţionale. 
Tabăra medicală Swisscor a fost organizată în colaborare cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în baza unui acord de parteneriat cu Fundaţia Swisscor, cu suportul Departamentului pentru Dezvoltare şi Cooperare al Elveţiei 
Anterior, 327 de copii moldoveni din instituţiile rezidenţiale s-au aflat în taberele de vară medicale Swisscor în anii 2007, 2010, 2012 şi 2013.

Distribuie articolul: