Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Tinerii din Republica Moldova vor putea învăţa în Serbia
Tinerii din Republica Moldova vor putea învăţa în Serbia
Sursă foto: www.ris.in.rs

Tinerii din Republica Moldova vor putea învăţa în Serbia

Distribuie articolul:

 

Tinerii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să-şi continue studiile universitare şi postuniversitare în instituţii de învăţământ din Serbia. În acest sens, a fost aprobată semnarea unui acord de cooperare între Guvernele Republicii Moldova şi Republicii Serbia în domeniul învăţământului.
Iniţierea şi semnarea acestui acord face parte dintr-un proiect al Ministerului Educaţiei care prevede stabilirea unor relaţii de colaborare în domeniul educaţiei cu şase ţări din Sud-Estul Europei: Serbia, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Muntenegru şi Albania. Serbia este prima din cele şase ţări cu care Republica Moldova va semna un acord de cooperare. 
În temeiul acestui acord, părţile vor acorda burse pentru studii superioare şi postuniversitare, programe de mobilitate pentru cadrele didactice, cercetători şi funcţionari publici din sectorul educaţional. Numărul de burse/programe şi condiţiile în care vor fi acordate acestea, vor fi stabilite anual.
De asemenea, documentul prevede colaborarea în vederea realizării obiectivilor Procesului de la Bologna, cooperarea dintre instituţiile ştiinţifice, precum şi mobilitatea academică, în baza unor proiecte de interes comun în domeniile educaţiei, ştiinţei şi inovării, lansate în cadrul Uniunii Europene, ONU, Consiliului Europei şi Consiliului de Cooperare Regională (RCC) pentru Europa de Sud-Est etc.
Acordul va fi semnat pentru o perioadă de cinci ani.

Distribuie articolul: