Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Sportivii moldoveni au cucerit 51 de medalii la Cupa Mondială la Kickboxing 2016
Sportivii moldoveni au cucerit 51 de medalii la Cupa Mondială la Kickboxing 2016
Sursă foto: www.mts.gov.md

Sportivii moldoveni au cucerit 51 de medalii la Cupa Mondială la Kickboxing 2016

Distribuie articolul:

Tatiana Roşca-Robu

Evelina Bojoc (cl. III), Eduardo Cincilei (cl. III), Leonardo Cincilei (cl. IV) şi Patric Petranici (cl. IV) sunt elevi ai Liceului Teoretic cu Profil Sportiv nr. 2 din mun. Chişinău. Ei s-au înscris în lista câştigătorilor Cupei Mondiale la Kickboxing 2016, ediţia XXII, revenind acasă cu 7 medalii: Eduardo – 1 medalie de aur şi 2 de bronz, Patric – 1 medalie de argint şi 1 de bronz, Evelina – 1 medalie de argint, Leonardo – 1 medalie de argint. Ei sunt antrenaţi de Radu Pahom.

Competiţia s-a desfăşurat în oraşul Budapesta, Ungaria, în perioada 12-15 mai 2016 şi a întrunit peste 2300 de sportivi din 36 de ţări.

Echipa naţională a Republicii Moldova a fost reprezentată de 63 de sportivi. Potrivit rezultatelor competiţiei, echipa ţării noastre s-a clasat pe locul 8 între echipe şi locul 5 printre cluburi, obţinând 12 medalii de aur, 15 medalii de argint şi 24 de medalii de bronz.

Date importante despre participanţii la campionat:

  • Eduardo Cincilei este unicul sportiv care a cucerit 3 medalii şi este cel mai mic – 9 ani – din toţi cei care s-au înscris în lista câştigătorilor;
  • Evelina Bojoc este cea mai mică – 9 ani – dintre toate fetele care au câştigat medalii;
  • 5 sportivi au cucerit câte 2 medalii: Patric Petranici (11 ani, 1 medalie de argint şi 1 medalie de bronz), Ştefania Tataru (12 ani, 2 medalii de aur), Victor Necitailo (14 ani, 1 medalie de aur şi 1 medalie de argint), Daniel Kuzminski (12 ani, 2 medalii de argint), Nicolae Rusu (20 de ani, 2 medalii de bronz).

Despre succesele sportivilor care au reprezentat Republica Moldova la campionatul din Budapesta s-a discutat şi la o conferinţă de presă organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului. Ministrul Victor Zubcu i-a felicitat pe sportivi, spunând că „ceea ce s-a întâmplat la Budapesta confirmă că Federaţia de Kickboxing este în ascensiune”.

– Apreciez mult efortul antrenorilor care au contribuit considerabil la victoria fiecărui sportiv, mă mândresc cu talentul sportivilor noştri, care reprezintă geografia Republicii Moldova şi sper ca pe viitor să avem o eficienţă şi mai mare pe plan naţional şi internaţional, a menţionat Victor Zubcu.

Ca obiectiv principal pentru anul 2017, echipa naţională de kickboxing îşi propune să participe la Campionatul European la kickboxing, rezervat seniori, care se va desfăşura în luna octombrie, în Antalya (Turcia), acesta reprezentând  un turneu de licenţiere pentru Jocurile Mondiale a genurilor de sport neolimpice 2017, care va avea loc în Polonia.

Notă: La Cupa Mondială la Kickboxing 2016, cele mai multe medalii – 342 – au  fost cucerite de către sportivii din Ungaria:  89 de aur, 100 de argint şi 153 de bronz. Pe locul al doilea s-au clasat sportivii din Italia: 25 – de aur, 15 – de argint şi 19 de bronz. În top 10 au mai intrat sportivii din Polonia, Austria, Ucraina, Irlanda, Cehia, Republica Moldova, Belarus şi Serbia. Rezultatele obţinute de sportivii altor ţări şi clasamentul cluburilor participante pot fi accesate aici.   

Distribuie articolul: