Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Semne distinctive obligatorii pentru elevii din România
Semne distinctive obligatorii pentru elevii din România
Sursă foto: adevarul.ro

Semne distinctive obligatorii pentru elevii din România

Distribuie articolul:

Şcolile din România au obligaţia de a introduce din anul de învăţământ 2015-2016 semne distinctive pentru elevi. Aceasta reprezintă o măsură care face parte din proiectul privind siguranţa în şcoli, aprobat la începutul lunii mai de Comisia de învăţământ din Ministerul Educaţiei.

Astfel, conducerea şcolii poate opta pentru uniforme, insigne sau eşarfe. Odată stabilit elementul distinctiv, elevii unităţii de învăţământ respective au obligaţia de a-l purta pe durata programului şcolar.

Legislaţia în vigoare arată că semnele distinctive vor fi stabilite de consiliile profesorale, cu consultarea comitetelor de părinţi.

De asemenea, în Regulamentul intern al unităţii de învăţământ aprobat de Consiliul de Adminsitraţie al unităţii şcolare, ar trebui să existe prevederi specifice care să reglementeze accesul elevilor în incinta unităţii şcolare, modalitatea de acces a părinţilor sau altor tipuri de vizitatori, precum şi sfera de aplicabilitate a acestuia, fiind stipulate inclusiv sancţiuni în situaţia nerespectării acestor prevederi referitoare la regulile de conduită ale elevilor şi părinţilor.

La nivelul unităţii şcolare trebuie să fie stabilit un semn distinctiv, iar in situaţia în care acest semn distinctiv este uniforma, toţi cei care urmează cursurile respectivei unităţi şcolare, precum şi părinţii acestora sau ceilalţi invitaţi trebuie să le respecte.

Sursă: www.portalinvatamant.ro/

Distribuie articolul: