Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Şcoala Profesională din Nisporeni a obţinut două medalii la un concurs internaţional

Şcoala Profesională din Nisporeni a obţinut două medalii la un concurs internaţional

Distribuie articolul:
Sursă foto: spnisporeni.byto.de

Sursă foto: spnisporeni.byto.de

Şcoala Profesională din or. Nisporeni a obţinut o medalie de aur şi una de argint la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2014 (IWCB 2014), ediţia a XI-a, la care au participat producători din 19 ţări.

Instituţia a participat la concurs cu brandul propriu ”Crescendo”, vinuri din soiul Chardonnay barrique şi Chardonnay classic. Acestea au fost produse la vinăria şcolii, inaugurată în urmă cu trei ani.
Dumitru Lupei, directorul şcolii, a menţionat că instituţia participă pentru prima dată la un astfel de concurs, iar rezultatul obţinut deschide oportunităţi noi pe piaţa europeană pentru vinurile produse la vinăria şcolii.
Vinăria Şcolii Profesionale din or. Nisporeni serveşte drept teren practic pentru pregătirea viitorilor vinificatori. Aceasta este echipată cu utilaj modern, ce corespunde standardelor europene de calitate şi igienă. Elevii pot studia întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei de vie până la îmbuteliere.
La Şcoala Profesională din Nisporeni studiază în jur de 300 de elevi la meseriile viticultor, apicultor, bucătar, tractorist, maşinist în producţia agricolă etc.
Vinăria de la Şcoala Profesională Nisporeni a fost deschisă în cadrul proiectului Mol.Agri, care a fost lansat acum nouă ani şi implementat cu susţinerea financiară oferită prin Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) de către Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Ministerul Federal al Educaţiei, Artei şi Culturii al Austriei, Ministerul Educaţiei din Moldova şi Asociaţia implementatoare KulturKontakt Austria.

Distribuie articolul: