Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Şanse mai mari pentru tinerii din România de a studia în străinătate
Şanse mai mari pentru tinerii din România de a studia în străinătate
Sursă foto: adevarul.ro

Şanse mai mari pentru tinerii din România de a studia în străinătate

Distribuie articolul:

Tinerii care au optat pentru studii la o universitate de care nu sunt 100% convinşi, mai au o şansă să se reorienteze către o altă instituţie sau profil la târgul educaţional de pe 18 iulie 2016, de la Sheraton. Evaluarea se va face pe loc, în sistem de admitere în 15 minute.

O serie de universităţi din Marea Britanie oferă, din acest an, elevilor români care iau Bacalaureatul posibilitatea să intre la facultate într-un an pregătitor, prin aşa-numitul program “foundation”.  Aceştia pot studia materii asemănătoare cu cei din anul I şi îşi vor putea perfecţiona limba engleză, având posibilitatea ca, după anul pregătitor in foundation, să poată accede în anul I, la facultatea dorită, doar la aceeaşi universitate, în condiţiile în care trec cu brio examenele de sfârşit de an.

“Acest sistem permite tinerilor români să studieze în Marea Britanie, chiar dacă nu au obţinut note foarte mari în Bacalaureat. În programele de foundation ale universităţilor din Marea Britanie sunt acceptaţi tineri care au luat minim nota 6 la Bacalaureat şi care au un nivel de engleză  B2. În general, românii care aplică pentru studii în străinătate sunt foarte buni şi sunt imediat acceptaţi de universităţi. Însă există şi foarte mulţi care, din diverse motive, nu au avut o performanţă deosebită în BAC, dar îşi doresc să studieze în străinătate şi au chiar potenţial pentru a se dezvolta într-un domeniu pe care nu îl pot accesa în ţara noastră. Ei bine, aceste universităţi oferă acum o şansă şi acestor tineri să se pregătească pentru cariera dorită, la un nivel foarte înalt”, explică Ana Maria Papp, Manager Departament Universităţi, IntegralEdu.

Universităţile din Marea Britanie care oferă în acest an programe pregătitoare de studiu în sistem foundation sunt Anglia Ruskin University, Coventry University, Lancaster University, Leicester University, NAVITAS (London Brunel International College şi Cambridge Ruskin International College).

Dintre acestea, Navitas are sistemul cel mai permisiv pentru cei care nu au avut rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat.

Cum se accesează un program pregătitor la universităţile din Marea Britanie în doar 15 minute?

Accesul la un program pregătitor pentru o universitate din Marea Britanie se poate face în maxim 15 minute, la târgul educaţional care are loc pe 18 iulie, la hotelul Sheraton din Bucureşti. În prealabil, se contactează un consultant de la IntegralEdu, care va pregăti dosarul, iar la eveniment, tinerii vor pleca pe loc cu o decizie dacă sunt acceptaţi. “Sistemul de admitere în 15 minute se adresează în acelaşi timp şi tinerilor care au aplicat deja la o universitate în străinătate, dar care nu sunt 100% convinşi că au făcut cea mai potrivită alegere. Astfel, ei mai au o şansă pe ultima sută de metri să schimbe universitatea sau domeniul”, precizează Ana Maria Papp.

La evenimentul de pe 18 iulie pot avea acces şi tinerii din provincie, prin Skype, după ce se înregistrează online la un consultant IntegralEdu, cu câteva zile înainte.

Un consultant educaţional creşte şansele pentru admitere

Apelarea la un consultant educaţional a devenit aproape indispensabilă pentru cineva care doreşte să-şi crească şansele să fie acceptat la o universitate din străinătate. Pe lângă întocmirea documentaţiei şi sprijinul în tot procesul de admitere, care sunt activităţi gratuite, un consultant educaţional ajută la alegerea facultăţii potrivite, în funcţie de profilul candidatului. “Mai mult decât atât, consultantul are relaţii privilegiate cu universităţile şi poate fi de ajutor în obţinerea burselor. Chiar zilele trecute, am trimis aplicaţii de burse la Westminster pentru trei viitoare studente care vor să se specializeze în jurnalism, management-ul afacerilor şi afaceri internaţionale limba arabă. Toate aceste cereri de burse au fost acceptate de către Westminster datorită nivelului ridicat al aplicaţiilor. Astfel, comisia de admitere a universităţii britanice a acceptat toate cele trei aplicaţii, deşi iniţial erau doar două locuri eligibile”, explică Ana Maria Papp.

Mai multe detalii puteţi găsi pe www.worlduniversities.ro.

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educaţional din România pentru studii în afara ţării, cu birouri în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Timişoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experienţă internaţională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare şi centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din Europa şi SUA. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa www.integraledu.ro, www.worldeducation.ro şi pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro.

Sursă: www.portalinvatamant.ro 

Distribuie articolul: