Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Propunere: vacanţe eşalonate pentru elevii din România
Propunere: vacanţe eşalonate pentru elevii din România
Sursă foto: radiocluj.ro

Propunere: vacanţe eşalonate pentru elevii din România

Distribuie articolul:

Membrii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) solicită ministrului Educaţiei modificarea structurii anului şcolar.

ANAT propune vacanţe eşalonate pentru elevi, pe judeţe sau regiuni, după modelul german, cu scopul extinderii sezonului estival.

„Este o problemă care trebuie rezolvată, vrem să mergem la o întâlnire cu ministrul Educaţiei, din cauza că nu ne plac schimbările de vacanţă”, a declarat Alin Burcea, preşedintele ANAT, pentru News.ro.

Acesta mai spune ca sectorul de turism pierde mulţi clienţi, deoarece elevii intră în vacanţă pe 25 iunie şi nu pe 15 iunie. Aşadar, subliniază nevoia de vacanţe eşalonate pentru învăţământul preuniversitar.

Ca o soluţie viabilă, Burcea propune ca elevii să intre în vacanţă pe 1 iunie, stimulând în acest fel creşterea rezervărilor de vacanţă în luna iunie.

„Se poate şi în România, fie pe judeţe, fie pe zone geografice. De exemplu, Moldova să înceapă vacanţa pe 1 iunie, Muntenia pe 10 sau 15 iunie, Transilvania pe 20 iunie. Şi atunci, practic, se lungeşte sezonul. Este unul dintre cele mai importante lucruri”, a declarat preşedintele ANAT.

Sursă: www.portalinvatamant.ro

Distribuie articolul: