Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Profesorii români, mai respectaţi de părinţi decât de elevi
Profesorii români, mai respectaţi de părinţi decât de elevi
Sursă foto: www.123rf.com

Profesorii români, mai respectaţi de părinţi decât de elevi

Distribuie articolul:

Doar unul din patru părinţi şi-ar încuraja copiii să devină profesori, arată un studiu realizat de Asociaţia Triple Helix, referitor la relaţiile dintre elevi, părinţi şi profesori.

Studiul arată că profesorii din România sunt respectaţi de părinţi, însă nu şi de elevi.

Meseria de profesor a fost cotată pe primul loc de 16,7% dintre respondenţii români care au participat la cercetare, atunci când li s-a cerut să ordoneze zece profesii prin prisma respectului personal faţă de acestea.

Mai mult decât atât, meseria de profesor a fost cotată ca a doua cea mai respectată profesie, după cea de medic şi înaintea unor meserii precum inginer, avocat, economist sau preot.

„Datele studiului pun in evidenţă un fenomen interesant – în ciuda respectului mare pe care românii îl au faţă de meseria de profesor, doar unul din patru (26%) şi-ar încuraja copiii să îmbrăţişeze această profesie. Cu această cifră, ne situăm sub media ţărilor incluse în Studiul Global privind Statutul Profesorului”, spune Irina Anghel Enescu, fondatoarea Triple Helix.

Doar 14 la sută dintre români consideră că profesorii români sunt respectaţi şi de copii.

„Datele noastre plasează România pe primul loc în ceea ce priveşte respectul părinţilor faţă de profesia de profesor, dar pe unul din ultimele locuri în ceea ce priveşte percepţia adulţilor cu privire la respectul copiilor pentru profesori. Este o combinaţie nefirească şi îngrijorătoare pentru competitivitatea viitoare a ţării”, mai spune fondatoarea Triple Helix.

Datele utilizate pentru realizarea studiului au fost selectate în intervalul 25-30 septembrie 2015, folosind panelul Daedalus Online, pe un eşantion de 511 persoane, reprezentativ pentru populaţia României cu vârsta între 18 şi 65 de ani şi dat publicităţii pe 5 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei.

Sursă: www.portalinvatamant.ro

Distribuie articolul: