Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Pasionaţii de geografie s-au întâlnit la Olimpiada Republicană
Pasionaţii de geografie s-au întâlnit la Olimpiada Republicană
Sursă foto: http://edu.gov.md

Pasionaţii de geografie s-au întâlnit la Olimpiada Republicană

Distribuie articolul:

180 de elevi ai claselor a IX-a – a XII-a din Republica Moldova au participat la ediţia din acest an a Olimpiadei Republicane la Geografie, care a avut genericul „Natura – cartea adevărurilor”. Această competiţie a încheiat şirul concursurilor la disciplinele şcolare din anul de învăţământ 2015-2016, organizate de Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, aceşti 180 de elevi au fost selectaţi în urma etapei raionale a concursului, la care au participat 1676 de elevi.

Din cele 40 de locuri premiante – 13 au fost obţinute de către elevi de la instituţiile de învăţământ din mun. Chişinău. Mun. Bălţi a obţinut 6 locuri premiante, iar raionul Ialoveni – 3. Raioanele Căuşeni, Criuleni, Sângerei şi Ungheni au obţinut câte 2 locuri premiante. Câte 1 loc premiant au revenit raioanelor Briceni, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Hânceşti, Nisporeni, Rezina, Şoldăneşti, Teleneşti şi or. Bender.

Din totalul locurilor premiante, 6 au fost obţinute de către elevii din instituţiile rurale, iar 11 elevi şi-au menţinut poziţia în categoria de Premianţi ai Olimpiadei republicane de Geografie din ediţia 2015.

În anul de studii 2015-2016, Ministerul Educaţiei a organizat 19 olimpiade la disciplinele şcolare.

Distribuie articolul: