Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Olimpicii români – cei mai buni la geografie
Olimpicii români – cei mai buni la geografie
Lotul olimpic al României, participant la Olimpiada Internaţională de geografie

Olimpicii români – cei mai buni la geografie

Distribuie articolul:

Lotul olimpic al României a ocupat locul I la Olimpiada Internaţională de Geografie 2015, obţinând patru medalii: o medalie de aur, două de argint şi una de bronz. În clasamentul general, România s-a clasat pe locul I, anunţă Ministerul Educaţiei.

Iată numele medaliaţilor:

Medalia de aur:

  • Costin George Dobrin – elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. În urmă cu un an, George Costin Dobrin a obţinut medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului.

Medaliile de argint:

  • Elena Aura Amironesei – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi. Tânăra a obţinut argint şi la ediţia precedentă a olimpiadei.
  • Sonia Adelina Sortan – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva.

Medalia de bronz:

    • Lorena Davidel – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni.

Lotul olimpic a fost însoţit de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean, de la Colegiul Naţional din Iaşi, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Olimpiada Internaţională de Geografie 2015 s-a desfăşurat în perioada 10-18 august, în oraşul Tver, Rusia. Aceasta a fost a XII-a ediţie a competiţiei, la ea participând peste 150 de elevi, din 40 de ţări: Argentina, Armenia, Australia, Belarus, Belgia, Bolivia, Brazilia, Cehia, China, China – Hong Kong, China – Macao, China – Taipei, Croaţia, Danemarca, Estonia, Filipine, Finlanda, Indonezia, Japonia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Mexic, Mongolia, Muntenegru, Noua Zeelandă, Nigeria, Olanda, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii, România, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, SUA, Thailanda, Turcia, Ungaria.

De menţionat că, la editia din anul 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, România a obţinut locul I în Europa şi locul trei în lume, cu două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz. Şi în 2013, olimpicii din România s-au clasat pe locul I la respectiva competiţie, având în palmares trei medalii de aur şi una de argint-

La Olimpiada Internaţională de Geografie participă elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, care au trecut de nivelul naţional al olimpiadelor de geografie din ţările lor. Competiţia este compusă dintr-o probă scrisă, un test multimedia şi un exerciţiu pe teren, care se finalizează cu o reprezentare cartografică şi o analiză geografică. 

Distribuie articolul: