Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Olimpicii din România, cei mai buni la chimie, în Europa

Olimpicii din România, cei mai buni la chimie, în Europa

Distribuie articolul:

Două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz reprezintă bilanţul participării româneşti la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20 – 29 iulie, la Baku (Azerbaijan).

Potrivit www.portalinvatamant.ro, echipa României s-a clasat astfel pe locul I în Europa şi pe locul 6 în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante la Olimpiada Internaţională de Chimie (79).

Medaliile de aur au fost adjudecate de Dumitru Călugăru (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), laureat cu argint la ultimele două ediţii, şi Andrei Iliescu (clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele 10 locuri ale concursului.

Medalia de argint a fost obţinută de Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), premiat şi la ediţia de anul trecut (argint).

Reamintim că trei din componenţii lotului prezent la Baku – Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu-Gerea – şi-au adăugat în palmares distincţii de cel mai înalt nivel (medalii de aur şi argint) şi la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev” din primăvara acestui an.

Distribuie articolul: