Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » O şcoală primară din SUA a renunţat la temele pentru acasă
O şcoală primară din SUA a renunţat la temele pentru acasă

O şcoală primară din SUA a renunţat la temele pentru acasă

Distribuie articolul:

Copiii dintr-o şcoală de stat din New York primesc din partea învăţătorilor, în loc de teme la matematică şi engleză, îndemnul de a ieşi afară la joacă.

O şcoală primară de stat din New York a decis să renunţe la temele pentru acasă, iar părinţii au reacţionat prin ameninţarea că îşi vor retrage copiii din şcoală, scrie Telegraph.co.uk, citat de www.suntparinte.ro. 

Directoarea şcolii şi-a justificat decizia printr-o scrisoare adresată părinţilor, în care arată că studiile asupra efectelor pe care le au temele pentru acasă în clasele primare nu au descoperit o legătură între temele tradiţionale şi succesul şcolar prezent sau viitor.

În schimb, a menţionat efectele negative pe care le au temele pentru acasă asupra copiilor de vârste mici: frustrare şi epuizare, lipsă de timp pentru alte activităţi şi familie şi pierderea interesului pentru învăţare. În schimb, copiii sunt încurajaţi să îşi dedice timpul activităţilor care îi ajută să se dezvolte emoţional şi social, precum lectura şi joaca. De asemenea, părinţii au fost sfătuiţi să limiteze timpul petrecut de către copii în faţa televizorului sau calculatorului.

Părinţii însă şi-au exprimat nemulţumirea faţă de această decizie şi unii dintre ei au început să dea ei înşişi teme copiilor.

Deşi sunt puţine informaţii referitoare la beneficiile pe care le aduc temele pentru acasă copiilor în clasele primare, există dovezi că în clasele gimnaziale, temele ajută copiii să progreseze academic.

Cât timp ar trebui să ocupe temele pentru acasă?

Numărul de ore săptămânal dedicat temelor pentru acasă variază în lume, depinzând de sistemul de învăţământ din fiecare ţară.

Conform unui raport OECD, elevii din România se află pe locul 6 în topul ţărilor cu cele mai multe teme pentru acasă primite de adolescenţii în vârstă de 15 ani. Ei petrec 7,3 ore pe săptămână scriind teme pentru acasă, în timp ce elevii din Shanghai şi China petrec 13,8 ore pe săptămână făcând teme pentru acasă, fiind urmaţi de Rusia şi Singapore, cu 9 ore pe săptămână.

Italienii au cei mai ocupati adolescenţi din Europa, aceştia primind mai multe teme pentru acasă decât copiii din alte ţări europene participante la studiu, petrecând în medie 8,7 ore pe săptămână pentru realizarea lor. Italia este urmată de copiii din România şi Irlanda, cu 7,3 ore de teme pe săptămână şi de Polonia, cu 6,6 ore.

Raportul OECD arată şi că elevii care provin din medii sociale avantajate petrec mai mult timp realizând temele pentru acasă decât elevii care provin din medii dezavantajate.

Sursă foto: http://qz.com

Sursă foto: http://qz.com

Distribuie articolul: