Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » O profesoară din SUA a scris fiecărui elev de-al său bileţele de apreciere
O profesoară din SUA a scris fiecărui elev de-al său bileţele de apreciere
Sursă foto: https://www.facebook.com

O profesoară din SUA a scris fiecărui elev de-al său bileţele de apreciere

Distribuie articolul:

Brittni Darras, profesoară din Colorado, SUA, a postat pe Facebook o fotografie cu cele 100 de scrisori adresate elevilor săi. În fiecare scrisoare a spus care sunt calităţile care îi fac unici pe fiecare dintre elevii săi. Gestul său a pornit în urma unei tentative de suicid a uneia dintre elevele sale.

Postarea profesoarei descrie povestea care a dat naştere gestului său:

Scrisorile profesoarei din SUA pt elevii sai„În urmă cu două luni, am plâns pentru prima dată în timpul unei întâlniri cu un părinte. Mama unei eleve din clasa mea a venit la întâlnire cu o listă cu numele profesorilor săi. În dreptul fiecărui nume era trecut da sau nu. În dreptul numelui meu era trecut da, aşa că mama elevei a început să îmi explice motivul absenţei prelungite a fiicei sale de la şcoală. Fiica ei – o fată prietenoasă, inteligentă, frumoasă, motivată – nu doar că a plănuit să se sinucidă, dar era pe cale să facă acest lucru când poliţia a intrat peste ea în casă şi a oprit-o, în urma unui apel primit. Tânăra îşi ştersese toate conturile de pe site-urile de socializare şi scrisese scrisori de rămas bun; era pregătită să părăsească această lume.”

Profesoara a decis să scrie un bilet elevei sale, aflate în spital. Când a primit scrisoarea, fata a început să plângă, spunând că nu credea că cineva ar putea să spună lucruri aşa frumoase despre ea şi ca nu şi-a imaginat că cineva i-ar fi dus dorul dacă murea.

„Această reacţie m-a făcut să îmi dau seama cât de aproape suntem să pierdem alţi copii din cauza suicidului. Aşa că în următoarele două luni, am scris câte un bilet fiecărui elev, spunându-i fiecăruia ce este special şi unic la el. Suicidul devine din ce în ce mai frecvent şi nu pot să nu mă întreb dacă acest lucru nu este rezultatul direct al presiunii pe care o punem pe copii – să aibă succes, să se integreze social, să fie cei mai buni din clasă, din echipa de sport etc. Trebuie să ne amintim că fiecare fiinţă umană este unică şi că acest lucru ne face speciali. În loc să încercăm să schimbăm acest lucru, ar trebui să îl acceptăm, pentru că, împreună, putem îmbunătăţi lucrurile pentru copiii nostri şi le putem salva viaţa!”continuă profesoara.

Postarea sa a adunat aproape 250 000 like-uri şi peste 192 000 de share-uri.

Sursă: Telegraph.co.uk, www.suntparinte.ro

Distribuie articolul: