Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » O capsulă a timpului a fost descoperită în peretele unei școli din orașul rus Novosibirsk
O capsulă a timpului a fost descoperită în peretele unei școli din orașul rus Novosibirsk
Sursă foto: http://bigpicture.ru

O capsulă a timpului a fost descoperită în peretele unei școli din orașul rus Novosibirsk

Distribuie articolul:

Un grup de muncitori efectua lucrări de reparație la școala nr. 111 de pe strada Industrială, orașul Novosibirsk, Rusia și au descoperit o nișă într-un perete. Inițial, au crezut că este o comoară, însă au scos de acolo o cutie neagră.

Capsula timpului a fost desigilată fără prea mult efort, iar hârtia aproape că nu a fost afectată. Muncitorii au găsit în capsulă o scrisoare tipărită la mașina de scris. Mesajul a fost semnat în anul 1967. Elevii din acel an s-au adresat „colegilor” lor din anul 1980, menționând în scrisoare că jură că vor studia viața lui Vladimir Lenin, vor construi un teren de sport și vor aduna fier uzat pentru tramvai. În mesaj se mai spune:

„Noi, elevii din anul de învățământ 1967-1968, an în care țara noastră marchează o sărbătoare foarte mare – 50 de ani ai puterii sovietice, vă transmitem salutări! Noi trăim într-un an de glorie, când patria noastră împlinește 50 de ani. Cu ocazia jubileului, colectivul nostru de elevi – organizația de pionieri și komsomoliști – își asumă obligația de a învăța, de a participa activ în viața socială a școlii și a orașului”.

Muncitorii au transmis scrisoarea administrației școlii, ea urmând să fie păstrată într-un muzeu militar din oraș.

De menționat că terenul de sport, pe care urmau să-l construiască autorii mesajului din capsula timpului, a fost dat în exploatare abia în anul 2017.

Mesajul descoperit în capsula timpului, or. Novosibirsk

Mesajul descoperit în capsula timpului, or. Novosibirsk

Distribuie articolul: