Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Moldova turistică, prezentată de elevi
Moldova turistică, prezentată de elevi
Sursă foto: http://edu.gov.md/

Moldova turistică, prezentată de elevi

Distribuie articolul:

Invitaţie turistică la cules struguri, la gătit şi degustat bucate tradiţionale, la muzeul satului sau o vizită la Moş Ion, care are cel mai bătrân cal din localitate – acestea şi alte activităţi interesante au fost propuse de către elevi în lucrările prezentate la etapa republicană a Concursului turistic ”Pomul vieţii – Moldova-25”. În perioada 1-2 noiembrie curent, membrii juriului s-au întrunit în şedinţă pentru a stabili învingătorii competiţiei.

moldova-turistica-concursConcursul se desfăşoară în contextul marcării a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, fiind organizat de Ministerul Educaţiei şi Agenţia Turismului a Republicii Moldova, în parteneriat cu ”Teleradio-Moldova” şi organele locale de specialitate în domeniul învăţământului şi turismului.

La etapa regională au participat 172 de lucrări ale elevilor din clasele IX-XII din toate raioanele ţării. Tinerii au elaborat invitaţii pentru a vizita localitatea lor şi destinaţiile turistice locale, descriind cât mai atrăgător şi convingător obiectivele turistice. Pentru marele premiu, la etapa republicană, au concurat 47 de lucrări.

Cele mai reuşite invitaţii vor fi premiate şi incluse într-o publicaţie ce va prezenta Moldova turistică descrisă prin prisma copiilor. Învingătorii Concursului ”Pomul vieţii – Moldova-25” vor fi premiaţi la mijlocul lunii noiembrie, în cadrul unei ceremonii solemne, în or. Ialoveni, localitate ce a fost desemnată “Capitala Tineretului – 2016”.

Distribuie articolul: