Sanctum
Home » Profesori şi elevi. Sfaturi pentru părinţi » Lecții de programare online pentru elevi
Lecții de programare online pentru elevi
Sursă foto: start-up.ro

Lecții de programare online pentru elevi

Distribuie articolul:

Prima platformă didactică de IT cu acces gratuit pentru elevii de gimnaziu și liceu a fost lansată la Cluj Napoca.

WellCode a fost creată ca sprijin pentru elevii care își doresc să învețe să programeze gratuit, indiferent de condiția socială și de zona în care locuiesc. Platforma gratuită de IT conține lecții practice cu teste și evaluări, online, care ajută elevii să învețe programare, încă de la clasa a V-a.

Lecțiile pe platforma WellCode sunt gândite astfel încât să respecte programa școlară și să înlesnească învățarea materiei într-un mod logic, aplicat și personalizat.

“Vrem să oferim educație de calitate tuturor elevilor care doresc să învețe să programeze și au acces la un computer conectat la o rețea de internet. Am gândit platforma să poată fi accesată de către oricine, nu doar de elevi. Și adulții pot beneficia de lecțiile postate pe wellcode.ro. Este prima platformă de acest gen din România. La finalul fiecărei lecții există teste care verifică nivelul de acumlare a informațiilor. Ne asigurăm astfel că toată lumea a înțeles fiecare pas pe care l-a parcurs în procesul de învățare”, a declarat Petru Trîmbițaș, membru fondator în echipa WellCode.

Platforma WellCode conține exemple concrete din viața reală la fiecare lecție, astfel încât conceptele complicate să fie mai ușor de înțeles. Studiile de caz incluse îți arată prin exemple cum să rezolvi probleme noi, iar lecțiile și problemele sunt alcătuite și revizuite de o echipă de programatori cu experiență în predare.

Echipa WellCode este formată din 2 studenți și doi elevi (Bianca Costin, Petru Trîmbițaș, Alex Turdean și Tudor Cozma) cu internship-uri internaționale și rezultate bune la concursuri de informatică. Ei asigură asistență, printr-un sistem de comunicare chat pentru a clarifica orice problemă întâlnită de utilizatori.

Durata cursurilor ar trebui să fie de aproximativ o lună, dar platforma a fost lansată acum trei săptămâni, iar echipa are nevoie de mai multe informații înainte să știe exact cât pot ține lecțiile, având în vedere că timpul de parcurgere diferă de la o persoană la alta. Cert este că, într-un an, creatorii WellCode speră să ajungă să ofere lecții și probleme pentru 5-6 luni de lucru intensiv.

Cursurile sunt create în jurul limbajului de programare C++, care se predă și în licee. ”C++ e un limbaj foarte bun pentru învățat bazele, pentru că are tipuri de date și îți dă acces și la lucrurile mai low-level. Un alt motiv pentru alegerea acestui limbaj e faptul că se studiază în liceu și elevii de la licee din orașe mai mici, și chiar și cei din orașe mai mari, nu au acces tot timpul la cea mai bună educație. Chiar dacă au un profesor foarte bun, el nu are timp să explice fiecărui elev dintr-o clasă”, a declarat Petru, pentru start-up.ro. 

Platforma WellCode poate fi accesată gratuit la adresa https://wellcode.ro.

Sursă: https://start-up.ro

Distribuie articolul: