Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Franceza este a doua cea mai studiată limbă străină la nivelul UE
Franceza este a doua cea mai studiată limbă străină la nivelul UE
Sursă foto: old.econtext.ro

Franceza este a doua cea mai studiată limbă străină la nivelul UE

Distribuie articolul:

Limba franceză este a doua cea mai studiată limbă străină de către elevi la nivelul UE (34%), după limba engleză (97%), potrivit unui studiu realizat de Eurostat cu ocazia Zilei europene a limbilor, care a fost sărbătorită pe 26 septembrie. Pe locul al treilea se situează germana (13%).

18 milioane de elevi (84%) din clasele primare (I-IV), la nivelul Uniunii Europene, învaţă o limbă străină, numărul acestora fiind în creştere. Şi chiar dacă franceza se află în urma englezei, ea este mai studiată decât limba germană atât în ciclul primar, cât şi în învăţământul secundar (perioada de şcolarizare de până la momentul învăţământului superior).

97% dintre elevii din UE studiază limba engleză. Franceza este studiată de 5 milioane de copii din UE (34% de elevi), urmată de germană (23%) şi spaniolă (13%).

În învăţământul secundar, unul din doi elevi învaţă limba lui Molière în ţări precum Irlanda, Italia, Olanda sau Portugalia. În România, 9 elevi din 10 din ciclul secundar studiază această limbă.

54% din europeni vorbesc cel puţin o limbă străină şi unul din patru învaţă cel puţin două limbi străine. Studiul Eurostat denotă şi faptul că limba rusă, predată în mod curent în statele baltice, se afirmă pe scară largă drept cea mai studiată limbă extra-UE. În prezent, rusa este studiată de aproape 500.000 de elevi din ciclul secundar.

Sursa: Mediafax, www.descopera.ro

Distribuie articolul: