Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Fără telefoane mobile în școli
Fără telefoane mobile în școli

Fără telefoane mobile în școli

Distribuie articolul:

Telefoanele mobile ar putea fi interzise în instituțiile de învățământ din România. Acestea ar putea fi lăsate într-un loc special amenajat și securizat, de unde vor fi ridicate după finalizarea lecțiilor.

Liviu Pop, ministrul Educației de la București, motivează intenția astfel: „Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei și să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei”.

Ministrul a mai menționat că este necesară „eficientizarea procesului instructiv-educativ”, pentru aceasta fiind nevoie de parteneri, de autoritățile locale, de mass-media.

Decizia finală privind interzicerea telefoanelor mobile în școlile din România va fi luată după dezbaterea amplă a Regulamentului de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar.

Declarațiile ministrului au fost făcute săptămâna trecută, la Buzău, la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. Aici, Liviu Pop a reamintit și faptul că elevii nu vor mai fi nevoiți să stea de serviciu la intrarea în școli, aceștia fiind înlocuiți de cadrele didactice auxiliare și cadrele nedidactice.

În prezent, telefoanele mobile sunt oricum interzise în timpul cursurilor, cu excepția cazurilor în care sunt folosite în procesul educativ sau în situații de urgență.
Între timp, Federația Națională a Părinților din România propune ca toate camerele de supraveghere instalate pentru examene să funcționeze și în timpul anului școlar, motivând prin faptul că „atunci când există acuzații de violență, să poată fi obținute dovezi.
Distribuie articolul: