Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Faci sport – înveţi mai bine!
Faci sport – înveţi mai bine!
Foto: Elevi de la Liceul cu profil sportiv nr. 2, Chişinău

Faci sport – înveţi mai bine!

Distribuie articolul:

Sportul şi educaţia fizică sunt esenţiale pentru creşterea armonioasă a copiilor. Aptitudinile pe care ei le dobândesc în acest timp contribuie la dezvoltarea lor ca adulţi. De asemenea, participarea la diverse activităţi fizice de la vârste fragede are consecinţe psihologice benefice asupra copiilor. Astfel, la vârsta copilăriei şi adolescenţei sunt necesare 60 de minute de sport pe zi pentru o viaţă sănătoasă, de două ori mai mult decât în cazul adulţilor.
Mai multe studii recente citate de Nestle Nesquik demonstrează strânsa legătură dintre activitatea fizică şi rezultatele la învăţătură. Astfel, cercetările efectuate pe 58.000 de tineri din SUA, Canada, Australia şi Marea Britanie au demonstrat că cei cu o condiţie fizică mai bună obţin şi performanţe mai bune la şcoală. Practicarea sportului favorizează oxigenarea optimă a creierului şi conduce astfel la creşterea capacităţii de înţelegere şi memorare a copiilor, mai ales a celor de vârstă gimnazială. Totodată, copiii care participă la activităţi fizice sunt mai disciplinaţi, perseverenţi şi deprind bune abilităţi de socializare.
Pentru ca fiecare copil să susţină din proprie iniţiativă o activitate sportivă, se recomandă tipurile de mişcare, în funcţie de abilităţile vârstei. Astfel, până la vârsta de 5 ani, copiii preferă alergarea uşoară, dansul, aerobicul, mersul pe bicicletă sau jocul în apă.
Copiii cu vârste între 6 şi 7 ani au un grad mai mare de concentrare şi îşi coordonează mai bine mişcările, având capacitatea de a urma ordinele antrenorului. Pentru ei, ar fi interesant să joace fotbal, tenis, să înveţe arte marţiale sau să înoate. De la vârsta de 8 ani, copilul poate urma orice tip de activitate sportivă, inclusiv sporturi de contact, sub o atentă îndrumare.

Distribuie articolul: