Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Elevii români, printre cei mai buni candidaţi la examenul CAMBRIDGE ENGLISH: ADVANCED
Elevii români, printre cei mai buni candidaţi la examenul CAMBRIDGE ENGLISH: ADVANCED
Sursă foto: http://www.smartedu.ro/

Elevii români, printre cei mai buni candidaţi la examenul CAMBRIDGE ENGLISH: ADVANCED

Distribuie articolul:

Elevii români se numără printre fruntaşii Europei la capitolul cunoştinţe de limba engleză, potrivit rezultatelor obţinute la examenul Cambridge English.

Peste 80% dintre elevii români, care au dat anul trecut examenul internaţional de limba engleză – Cambridge English: Advanced, au obţinut atestatul.
Atestatul obţinut de elevii care promovează examenul Cambridge English arată nivelul lor de cunoştinţe in limba engleză şi îi ajută să fie admişi la facultăţi din ţară sau din străinătate. De asemenea, un astfel de certificat contribuie şi la obţinerea unui loc de muncă mai bun.

„Suntem încântaţi să vedem că studenţii români obţin rezultate atât de bune. Acest lucru reflectă munca pe care o depun la clasă alături de profesorii lor”, spune Sarah Ellis, şef al Departamentului de Evaluare Cambridge English Language Assessment pentru sudul Europei.

Potrivit datelor Cambridge Learner Corpus, candidaţii români tind să omită la testele scrise unele litere mute (‘wich’ în loc de ‘which’), iar succesiunile de câte trei vocale le creează dificultăţi. O greşeală des întâlnita este, spre exemplu, ‘beatiful’ în loc de ‘beautiful’. Şi sufixul ‘–ful’ este adesea scris greşit (‘helpfull’ în loc de ‘helpful’) de candidaţii români, care tind totodată să uite de articolul ‘the’. O altă dificultate pentru candidaţii români este ordinea corectă a cuvintelor în propoziţiile care conţin adjective şi adverbe.

Totuşi, aceste erori pot fi evitate prin activităţi simple şi practice menite să-i ajute pe elevi să depăşească dificultăţile legate de învăţarea unei limbi străine.

Cambridge Days, eveniment deja cu tradiţie în România, se desfăşoară în fiecare primăvară şi are ca scop să-i aducă faţă în faţă pe profesorii de limba engleză şi pe experţii în învăţare şi evaluare a performanţelor la limba engleză. În cadrul acestui eveniment, profesorii români primesc sfaturi utile şi exemple de activităţi antrenante în clasă, informaţii despre cum pot fi exploatate resursele online şi social media. 

În străinătate, peste 15.000 de universităţi, angajatori, guverne şi alte organizaţii recunosc atestatele Cambridge English şi îi scutesc pe candidaţi de proba de limba engleză.

Sursă: www.portalinvatamant.ro  

Distribuie articolul: