Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Elevii români au câştigat 15 medalii de aur şi 30 de argint la Infomatrix 2015
Elevii români au câştigat 15 medalii de aur şi 30 de argint la Infomatrix 2015
Sursă foto: http://www.tribuna.ro

Elevii români au câştigat 15 medalii de aur şi 30 de argint la Infomatrix 2015

Distribuie articolul:

Elevii şi studenţii din România au câştigat 15 medalii de aur, 30 de argint şi 26 de bronz la concursul internaţional de proiecte IT Infomatrix, organizat la Bucureşti, în luna mai curent. Din cele 15 medalii câştigate de România, trei sunt la categoria Hardware Control, una la Programming, două la Short Movies, iar restul la categoria Robotics.

România a fost urmată pe podium de Mexic şi Turcia, iar pe locurile patru şi cinci s-au clasat Ecuador şi Olanda.
Organizatorii au oferit câştigătorilor 380 de medalii, dintre care 58 de aur. Cei peste 600 de participanţi din 51 de ţări au concurat la categoriile: Computer Art, Hardware Control, Programming, Short Movie şi Robotics.
„Roboţi care ajută copiii cu autism să socializeze, să comunice, să se adapteze la mediul în care trăiesc sau case inteligente care udă singure gazonul sau care îţi reduc facturile la utilităţi la nivelul unei garsoniere, deşi vorbim de un spaţiu de peste 200 mp, sunt doar câteva din proiectele interesante care au putut fi văzute la Infomatrix 2015.
De asemenea, printre proiectele expuse şi care au concurat în această competiţie, au mai fost roboţi care ajută persoanele nevăzătoare şi chiar un scooter care funcţionează exclusiv pe bază de energie alternativă”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Infomatrix este o competiţie internaţională organizată anual în România, începând cu anul 2003, de Fundaţia Lumina Instituţii de Învăţământ, fiind iniţiată pentru a permite celor mai buni elevi şi studenţi din domeniul IT să se cunoască şi să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C.

Sursă: www.portalinvatamant.ro

Distribuie articolul: