Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Elevii din România ar putea studia „Securitatea cibernetică”
Elevii din România ar putea studia „Securitatea cibernetică”
Sursă foto: www.tvsudest.ro

Elevii din România ar putea studia „Securitatea cibernetică”

Distribuie articolul:

Copiii noştri petrec tot mai mult timp zilnic navigând pe internet, fie pentru documentare, ajutor pentru rezolvarea temelor, fie pentru relaxare, jocuri, muzică sau socializare. Oricare ar fi motivul, specialiştii avertizează că pericolul îi pândeşte la tot pasul.

Tocmai din acest motiv, autorităţile din România se gândesc să introducă o nouă disciplină în curricula şcolară, prin care elevii să înveţe să se protejeze de pericolele la care sunt supuşi atunci când petrec timpul online. Noua disciplină care ar putea fi introdusă în programă din anul şcolar următor este „securitatea cibernetică”.

Potrivit www.portalinvatamant.ro/, despre introducerea disciplinei „securitate cibernetică” în programa şcolară s-a discutat deja în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi au fost organizate mai multe dezbateri pe această temă, inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

În prima fază, autorităţile vor introduce disciplina „securitate cibernetică” la nivelul gimnaziului, iar apoi ar putea fi extinsă.

E de menţionat că, începând cu viitorul an de învăţământ, elevii din România vor mai putea studia „Joc şi mişcare” (clasa pregătitoare, clasele I şi a II-a), „Educaţie petnru prevenirea riscului rutier” (învăţământ primar), „Educaţie pentru dezvoltare” şi „Educaţie pentru drepturile de proprietate intelectuală” (ambele pentru liceu). Aceste discipline vor fi propuse opţional. 

Distribuie articolul: