Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Copiii din România ar putea studia „Educaţie prin sănătate”
Copiii din România ar putea studia „Educaţie prin sănătate”
Sursă foto: viataverdeviu.ro

Copiii din România ar putea studia „Educaţie prin sănătate”

Distribuie articolul:

Alimentaţia sănătoasă, igiena, lupta împotriva alcoolului şi fumatului – sunt doar câteva dintre subiectele pe care copiii din România le-ar putea studia în şcoli şi grădiniţe, în cadrul disciplinei „Educaţie prin sănătate”.

Sursă foto: www.librariaeminescu.ro

Sursă foto: www.librariaeminescu.ro

Iniţiativa de a introduce noua disciplină în programul de învăţământ aparţine Ministerului Sănătăţii din România, motivul invocat fiind importanţa ca cei mici să realizeze, cât de nocive pot fi produsele pe care le consumă.

Potrivit ministrului Sănătăţii Patriciu Achimaş Cadariu, cursurile ar putea fi predate de medici şi asistente medicale care activează în cadrul cabinetelor medicale din instituţiile de învăţământ.

„Personal cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii şi cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm – medicii şcolari. Suntem obligaţi să susţinem această specialitate – medicii şcolari se împuţinează. Sunt medici şcolari, asistente care lucrează în cabinetele şcolare, cu o experienţă extraordinară şi marea lor majoritate au o dedicaţie extraordinară”, a menţionat ministrul Sănătăţii, citat de www.portalinvatamant.ro.

Ministrul consideră că astfel, cei mici ar putea învăţa, de la vârste cât mai fragede, despre rolul igienei de zi cu zi, dar şi despre alimentaţia sănătoasă şi cum să evite obiceiurile nocive: fumatul, alcoolul, consumul de medicamente şi alte substanţe.
„Nu este genul de intervenţie cu rezultate peste noapte. Investim în viitorul copiilor noştri, în viitorul României. De aceea cred că trebuie să insistăm pe aceste lucruri”, mai spune ministrul.

Pentru a putea preda cursurile de „Educaţie prin sănătate”, medicii şi asistentele medicale din şcoli ar avea nevoie de cursuri de pregătire pedagogică de scurtă durată, potrivit ministrului.

Distribuie articolul: