Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Elevii din România ar putea studia „Cursuri de prim ajutor”
Elevii din România ar putea studia „Cursuri de prim ajutor”
Sursă foto: Agorapress

Elevii din România ar putea studia „Cursuri de prim ajutor”

Distribuie articolul:

„Cursuri de prim ajutor” ar putea deveni o  disciplină obligatorie pentru elevii din România. Acest lucru ar putea deveni real dacă va fi aprobată propunerea legislativă a unui grup de parlamentari  români.

Potrivit www.portalinvatamant.ro, aceștia își motivează inițiativa prin faptul că respectivele cursuri sunt cele care fac diferența dintre viață și moarte. În opinia autorilor inițiativei,  o educație sanitară de la vârste mici ar crește șansele de supraviețuire ale unei persoane,  dacă cei din jur ar ști cum să intervină până la  sosirea ambulanței sau până la transportarea  la  spital a victimei pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Proiectul a fost înregistrat la Senat în luna februarie, apoi trimis în martie pentru aviz Consiliului Legislativ și Guvernului, de la care se așteaptă punctul de vedere.

Statisticile arată că aproape 70.000 de români mor în fiecare an pentru că nu sunt resuscitați la timp, susțin inițiatorii proiectului de lege.

Lista disciplinelor opționale care este propusă elevilor din Republica Moldova este divizată în 3 categorii: pentru clasele primare, pentru cele gimnaziale și pentru cele liceale.

Distribuie articolul: