Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Elevi din peste 180 de ţări ale lumii participă la Ora de Programare
Elevi din peste 180 de ţări ale lumii participă la Ora de Programare
Sursă foto: http://www.wall-street.ro/

Elevi din peste 180 de ţări ale lumii participă la Ora de Programare

Distribuie articolul:

Elevi din peste 180 de ţări ale lumii vor participa, timp de o săptămână, la Hour of Code (Ora de Programare) – cel mai mare eveniment de educaţie din istorie. Acţiunea îşi propune să facă din programare un limbaj accesibil oricui şi pune la dispoziţie gratuit resursele necesare pentru oricine îşi doreşte să programeze. În România, proiectul a fost lansat, anul acesta, la Palatul Cotroceni, gazda evenimentului fiind Preşedintele Klaus Iohannis, care a făcut primii paşi în programare alături de elevi.

Astfel, timp de 7 zile, între 7 şi 13 decembrie 2015, în toată ţara se vor susţine Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor online, puse la dispoziţie gratuit pe website-ul ro.code.org. Traduse în peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susţinerea unui profesor – sau individual şi pot fi lucrate atât pe computer, tabletă sau telefon, cât şi ofline, în cadrul unor activităţi de grup.

”În prezent, cea mai vorbită limbă de pe glob şi o abilitate tot mai căutată în orice domeniu, programarea a devenit accesibilă tuturor celor care vor să îşi dea şansa de a învăţa. Rolul nostru, prin Hour of Code, este să transmitem acest mesaj tinerilor din România, care pot descoperi noi oportunităţi”, a declarat Alin Chiriac, fondator ADFABER, citat de www.wall-street.ro.

Dacă anul trecut, cei peste 400.000 de români care au parcurs o Oră de Programare au clasat România pe locul 10 din 185 de ţări participante, în 2015, cu peste 1.000 de evenimente programate până în prezent, organizatorii estimează un număr de 600.000 participanţi la Hour of Code.

“În organizarea celei de-a doua ediţii Hour of Code, avem alături de noi sprijinul celor mai puternice voci ale României actuale. Împreună ne-am asumat responsabilitatea de a face, prin ediţia 2015 Hour of Code, încă un pas în formarea următoarei generaţii de specialişti IT”, încheie Alin Chiriac.

Coordonat de Asociaţia ADFABER, Hour of Code România este susţinut de Preşedintele Klaus Iohannis, precum şi de companii reprezentative pentru industria IT din România şi din lume – Bitdefender, Google, Intel, IBM, Gameloft, UPC, Cisco. Acestora li s-au alăturat unele dintre cele mai sonore nume din showbiz-ul românesc – Smiley, Alexandra Ungureanu, Florin Grozea şi Virgil Ianţu sunt ambasadorii Hour of Code 2015.

Distribuie articolul: