Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Dragostea profesorului poate asigura succesul elevilor
Dragostea profesorului poate asigura succesul elevilor
Sursă foto: pixabay.com

Dragostea profesorului poate asigura succesul elevilor

Distribuie articolul:

Un profesor de colegiu şi-a dus într-o zi clasa de sociologie în mahalalele oraşului Baltimore, pentru a studia cazul a 200 de băieţi care locuiau acolo. Studenţii au fost rugaţi să scrie o evaluare a viitorului fiecărui băiat. În toate cazurile, studenţii au scris: „Nu are nicio şansă”.

25 de ani mai târziu, un alt profesor de sociologie a dat, întâmplător, peste aceste studii. Atunci, şi-a pus studenţii să urmărească proiectul şi să vadă, ce s-a întâmplat cu acei băieţi.

Cu excepţia a 20 dintre ei, care se mutaseră sau muriseră între timp, studenţii au aflat că 176 din cei 180 au obţinut mai mult decât un succes obişnuit, devenind avocaţi, doctori şi oameni de afaceri.

Profesorul rămase uimit. Se hotărî să cerceteze mai departe. Din fericire, toţi băieţii locuiau în oraş sau în apropiere, astfel încât a existat posibilitatea să-i contacteze pe fiecare în parte şi să-i întrebe: „Cum vă explicaţi succesul dumneavoastră?”. De fiecare dată, răspunsul a fost acelaşi şi plin de căldură: „A existat o profesoară”.

Profesoara încă mai trăia, aşa că a căutat-o şi a întrebat-o pe bătrâna încă plină de energie, ce formulă magică a folosit pentru a-i transforma pe micii vagabonzi în oameni plini de succes.

Ochii profesoarei străluciră şi pe chipul ei apăru un zâmbet blând. „Totul a fost foarte simplu, spuse ea. I-am iubit pe aceşti băieţi”.

 

Eric Butterworth

Distribuie articolul: