Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Cum gândesc milionarii?
Cum gândesc milionarii?

Cum gândesc milionarii?

Distribuie articolul:

Oamenii bogaţi tind să gândească altfel decât persoanele obişnuite – au o mentalitate orientată spre acţiune, se gândesc raţional la bani şi îi văd ca pe un prieten – arată un articol din publicația Business Insider. Cel puţin, aşa crede Steve Siebold, milionar şi autor al cărţii „Cum gândesc bogaţii,” după ce a studiat mai mult de 1200 de oameni bogaţi din întreaga lume în ultimii 30 de ani. El a observat la ei, de asemenea, un mod de gândire care evită nostalgia.

În timp ce oamenii obişnuiți tind să tânjească după vremurile bune de altădată, oamenii bogaţi se gândesc la viitor şi sunt optimiști în legătură cu „ceea ce va veni“.

„Oamenii care cred că cele mai bune zile ale lor au trecut, rareori se îmbogăţesc şi de multe ori se luptă cu nefericirea şi cu depresia”, scrie Siebold.

„Milionarii se îmbogățesc, deoarece sunt dispuși să parieze pe ei înşişi şi îşi proiectează visurile, obiectivele, ideile într-un viitor necunoscut.”

Această mentalitate orientată spre viitor nu înseamnă că neglijează complet trecutul, subliniază Siebold: „Ei apreciază trecutul și învață din el, dar trăiesc în prezent şi visează la viitor.” Şi nu doar că visează, dar își petrec anii planificând neobosit și cu răbdare, cu scopul de a-și realiza visurile.

O parte din această capacitate de a evita nostalgia și de a se orienta spre un viitor necunoscut vine din confortul pe care îl au față de situațiile de incertitudine. Nu doar că sunt dispuși să iasă din zona lor de confort – ba chiar abia așteaptă.

„Cei mai mari dintre oamenii bogați știu că este un preț care trebuie plătit pentru a deveni bogat, dar în cazul în care au tăria mentală să îndure neajunsurile temporare, ei vor culege recolta unei averi abundente tot restul vieții lor”, conchide Siebold.

Sursă: www.cariereonline.ro

Distribuie articolul: