Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Copiii nu vor mai avea voie să-și facă un cont de Facebook fără acordul părinților
Copiii nu vor mai avea voie să-și facă un cont de Facebook fără acordul părinților
Sursă foto: www.economica.net

Copiii nu vor mai avea voie să-și facă un cont de Facebook fără acordul părinților

Distribuie articolul:

Începând de anul viitor, copiii sub 16 ani nu își vor mai putea crea conturi pe rețelele sociale, magazinele online și alte site-uri care solicită date personale decât dacă au acordul părinților. 

Aceste măsuri sunt prevăzute de un nou regulament european, care a intrat în vigoare pe 25 mai 2016, dar care va fi aplicat începând cu 25 mai 2018.

Printre cele mai importante prevederi se numără incapacitatea copiilor sub 16 ani de a-și crea conturi pe site-uri care solicită date cu caracter personal dacă nu au acordul părinților.

Regulamentul prevede că „în ceea ce privește oferirea de servicii ale societății informaționale în mod direct unui copil, prelucrarea datelor cu caracter personal ale unui copil este legală dacă copilul are cel puțin vârsta de 16 ani. Dacă copilul are sub vârsta de 16 ani, respectiva prelucrare este legală numai dacă și în măsura în care consimțământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părintești asupra copilului. Statele membre pot prevedea prin lege o vârstă inferioară în aceste scopuri, cu condiția ca acea vârstă inferioară să nu fie mai mică de 13 ani”, potrivit Stirileprotv.ro

Același regulament obligă și companiile să verifice dacă acordul a fost sau nu dat de părinte. Astfel, toate companiile care operează date pe scară largă, dar și instituțiile de stat care lucrează cu date personale să delege un responsabil pentru protecția datelor. Dacă prelucrarea acestor date presupune un risc ridicat pentru viața cetățenilor, operatorul este obligat să efectueze un Studiu de Impact asupra vieții private.

Sursă: www.9am.ro

Distribuie articolul: