Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Copiii din Singapore – cei mai inteligenţi din lume
Copiii din Singapore – cei mai inteligenţi din lume
Sursă foto: www.evz.ro

Copiii din Singapore – cei mai inteligenţi din lume

Distribuie articolul:

Singapore este ţara cu cei mai inteligenţi copii din lume. Concluzia a fost făcută publică de Edition.CNN.com şi se bazează pe faptul că elevii de liceu din această ţară obţin cele mai bune rezultate la testele internaţionale PISA.

Succesul academic înregistrat de liceenii din Singapore a contribuit la dezvoltarea economiei, iar modul în care este construit sistemul educaţional ar putea fi o lecţie pentru celelalte state ale lumii.

Singapore are una dintre cele mai înfloritoare economii la nivel global, iar experţii explică acest lucrul prin accentul pus pe educaţie şi formare profesională. „Singapore este un caz fascinant”, spune Marc Tucker, preşedintele Centrului Naţional American pentru Educaţie şi Economie. „A fost un port britanic important, înainte de al Doilea Război Mondial. Când Marea Britanie s-a retras şi şi-a desfiinţat baza militară, Singapore era într-o stare jalnică. Astăzi, este una dintre cele mai dezvoltate economii din întreaga lume. Au reuşit acest lucru, în mare parte, prin educaţie şi pregătire”, a explicat el pentru CNN.

Dacă tranziţia de la săraci la bogaţi s-a făcut prin educaţie, care este, totuşi, secretul sistemului de învăţământ? Ei bine, este, spun experţii, calitatea profesorilor! Cadrele didactice sunt alese din rândul celor mai inteligenţi şi creativi elevi din licee!

În anii de după război, Singapore avea o piaţă a muncii prost plătită şi prost pregătită. Astfel, obiectivul principal era alfabetizarea. Dar, după 1970, economia ţării s-a transformat incredibil de mult, printr-un plus de tehnologie, cu locuri de muncă pentru specialişti cu studii superioare, aşa că învăţământul trebuia să facă faţă! Foarte rapid, obiectivul a devenit: o clasă cu un nivel educaţional înalt pentru fiecare elev, mutându-se accentul de la învăţatul pe dinafară, spre încurajarea creativităţii!

Un lucru a devenit cert pentru cei care conduc ţara: economia globală răsplăteşte oamenii nu doar pentru ceea ce ştiu. Google ştie totul! Economia globală răsplăteşte oamenii pentru ceea ce pot face cu lucrurile pe care le-au învăţat! Accentul se pune pe aplicarea în practică a cunoştinţelor. Utilizarea în mod creativ, original, a cunoaşterii este foarte, foarte importantă în Singapore, ca şi în alte state asiatice.

Importanţa educaţiei este insuflată copiilor de la cele mai mici vârste.„Consider că educatorii au rolul cel mai important. Ei reprezintă fundaţia pentru copii. Primii ani de viaţă ai copilului sunt esenţiali. Dacă un copil are încredere în el însuşi, această încredere îl va însoţi şi în anii următori de şcoală. Nu îţi doreşti doar ca cel mic să fie inteligent, ci şi să fie rezilient”, susţine Diana Ong, director al unei şcoli din Singapore.

Educaţia este considerată importantă de întreaga familie. În Singapore, părinţii şi bunicii investesc tot ceea ce au în educaţia copiilor, fiind convinşi de importanţa ei pentru viitorul acestora.

Distribuie articolul: