Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Copii din gimnazii internat în vizită la întreprinderi şi instituţii de învăţământ
Copii din gimnazii internat în vizită la întreprinderi şi instituţii de învăţământ
Sursă foto: http://childrights.md/

Copii din gimnazii internat în vizită la întreprinderi şi instituţii de învăţământ

Distribuie articolul:

Circa 100 de copii din gimnazii internat vor vizita nouă instituţii de învăţământ şi agenţi economici din Chişinău în cadrul unui program de orientare profesională desfăşurat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în instituţiile rezidenţiale din Bender, Leova şi Străşeni. Scopul vizitelor este de a informa elevii claselor absolvente din şcolile internat despre oportunităţile privind continuarea studiilor profesionale după absolvirea treptei gimnaziale.

Sursă foto: http://childrights.md/

Sursă foto: http://childrights.md/

Vizitele au loc după ce timp de un an şcolar elevii claselor a VII-a – a IX-a din cele trei instituţii au participat la un program amplu de orientare profesională. „În cadrul programului învăţăm copiii să se cunoască pe sine, cum să se informeze despre piaţa muncii, instituţiile de învăţământ în care pot să înveţe o profesie, pregătirea dosarului de admitere şi despre riscurile/ pericolele cărora ar trebui să facă faţă după ce pleacă de la internat. În cadrul seminarelor se mai discută despre instituţiile şi profesioniştii responsabili să-i ajute, să-i ghideze pe perioada studiilor profesionale şi în perioada angajării în câmpul muncii”, explică Aliona Stepan, coordonatoarea programelor de lucru cu copii din instituţii rezidenţiale.

Pe parcursul celor 3 zile, copiii s-au informat despre cele mai solicitate profesii de pe piaţa muncii în Moldova; vor afla care sunt condiţiile de admitere şi cum fac faţă provocărilor studenţii din mai multe şcoli profesionale şi colegii; vor comunica cu profesionişti din diferite domenii vizitând StarNet şi fabrica de mobilă CONFORT.

În rezultatul realizării întregului program de ghidare în carieră, desfăşurat pe parcursul anului de studii 2015-2016, adolescenţii vor putea lua decizii informate privind studiile profesionale şi cariera lor viitoare. Activităţile sunt desfăşurate de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu suportul Soroptimist International – Uniunea din Norvegia.

Sursă: http://childrights.md

Distribuie articolul: