Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » Consiliul Naţional al Elevilor din învăţământul profesional tehnic are o nouă componenţă
Consiliul Naţional al Elevilor din învăţământul profesional tehnic are o nouă componenţă
Sursă foto: http://www.childrights.md/

Consiliul Naţional al Elevilor din învăţământul profesional tehnic are o nouă componenţă

Distribuie articolul:

37 de elevi din colegii şi şcoli profesionale formează noua componenţă a Consiliului Naţional al Elevilor din învăţământul profesional tehnic ce va activa pe durata anului de studii 2015-2016.

O comisie specială a desemnat lista membrilor CNE în urma examinării a 55 de dosare ale candidaților ce au participat la concursul naţional desfăşurat de Ministerul Educației şi Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului în perioada martie-mai 2015. În procesul de selectare a membrilor, comisia a ţinut să asigure echilibrul de gen, regiune, experiență de participare; a analizat angajamentul personal argumentat şi realist de a contribui la activitatea consiliului şi respectarea de către elevii candidaţi a cerinţelor stipulate în Regulamentul de constituire şi funcţionare a CNE ÎP, aprobat de ME.

Membrii CNE sunt aleşi pentru un an şcolar şi doar pentru un singur mandat. Aceștia se convoacă trimestrial, în timpul vacanţelor, pentru a discuta cu angajaţii şi conducerea Ministerului Educației, precum și cu reprezentanți ai altor structuri de stat problemele care îi preocupă, în special cele ce țin de calitatea educației.

Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului și Fundația LED susțin activitatea CNE pentru a asigura dreptul la opinie și libera exprimare a elevilor din colegii și școli profesionale. Astfel, Consiliul reprezintă o platformă prin care elevii pot să-și facă vocea auzită referitor la toate aspectele vieții școlare, dar și un mecanism prin care conducerea ministerului consultă opinia lor în elaborarea politicilor educaționale.

Primul atelier de lucru al CNE din colegii și școli profesionale va avea loc în perioada 17-19 septembrie 2015 la Chișinău și va fi facilitat de experții Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC).

CIDDC este o organizaţie nonguvernamentală, fondată în anul 1999. Toate programele pe care le elaborează şi le implementează sunt bazate pe cercetări şi drepturile copilului. CIDDC lucrează pentru a se asigura că atât copiii, cât şi adulţii deţin cunoştinţe despre drepturile copilului şi ştiu cum să le folosească. CIDDC încurajează și susţine copiii şi adulţii să participe la realizarea drepturilor copilului.

Distribuie articolul: