Sanctum
Home » Profesori şi elevi. Sfaturi pentru părinţi » Ajută-ţi copilul să îndrăgească şcoala!
Ajută-ţi copilul să îndrăgească şcoala!
Sursă foto: alba24.ro

Ajută-ţi copilul să îndrăgească şcoala!

Distribuie articolul:

Fii un model pentru el

Ca părinte, eşti unul dintre cei mai influenţi învăţători din viaţa copilului tău. Nexon spunea: „Atunci când părinţii citesc o carte sau participă la un curs de perfecţionare, transmit mesajul că în viaţă mereu înveţi ceva nou”, aceasta fiind o posibilă modalitate de a-i insufla copilului tău dorinţa de a învăţa.

Menţinerea respectului

Aminteşte-ţi că atunci când erai la şcoală, sigur erau câţiva profesori pe care-i preferai şi alţii pe care nu erai foarte fericit să-i vezi. Însă, indiferent dacă îţi plăceau sau nu, ai fost învăţat să îi respecţi mereu, indiferent de situaţie. Aceleaşi valori trebuie să i le transmiţi acum şi copilului tău. „Vorbeşte respectuos despre profesori, pentru ca, la rândul lor, copiii să-i respecte şi să-i asculte”, spunea Nixon.

Determină-l să se implice

Şcoala nu se rezumă doar la timpul petrecut în clasă, este vorba şi despre activităţile distractive de după şcoală, fie practicarea unui sport sau a oricărui alt hobby. Încurajează-ţi copilul să-şi urmărească interesele şi în afara clasei, acest lucru îl va determina să aştepte cu nerăbdare activităţile extraşcolare.

Suprasolicitarea

Lecţii de muzică, jocuri de baschet, cursuri de artă, turnee de karate. Mulţi copii au un program foarte încărcat, încât, ca părinte, ai avea nevoie de un asistent personal care să te ajute să te organizezi. În timp ce copilul tău poate iubi aceste activităţi, fiind bune pentru socializare şi o bună pregătire pentru o viitoare facultate, tu nu îţi doreşti ca acesta să fie suprasolicitat. Comunică cu copilul tău despre aceste activităţi, ce îi place foarte mult şi ce activităţi pot fi scoase din program.

O rutină a temelor

Temele sunt o parte importantă din experienţa şcolară. Creeaza un spaţiu special pentru rezolvarea lor. Mulţi dintre noi am crescut cu ideea că cel mai bun mod de a rezolva temele este să ne retragem singuri, într-o cameră liniştită, la un birou organizat, cu un creion bine ascuţit la îndemână. Dar foarte mulţi copii rezolvă temele mult mai uşor stând pe jos în dormitor sau la masa din bucătărie. Lasă-ţi copilul să aleagă locul care i se potriveşte cel mai bine.

Încurajează relaţiile de prietenie de calitate

Atunci când îţi faci noi prieteni, calitatea e mai importantă decât cantitatea. Încurajează-ţi copilul să aibă mai puţini prieteni, dar la care să poată apela în orice situaţie şi să nu fie lăsat la greu, conform care.com.

Dă tonul

Din cauza trezitului de dimineaţă, adulţii pot începe uneori ziua puţin mai prost. Însă, dacă te trezeşti irascibil, de foarte multe ori acea atitudine se poate transfera copilului tău. Nu e uşor, însă este indicat să îţi ajuţi copilul să îşi înceapă ziua cât mai bine.

www.9am.ro

Distribuie articolul: