Sanctum
Home » Istorii de succes. Digest » Acestea sunt cele mai bizare meserii din lume
Acestea sunt cele mai bizare meserii din lume

Acestea sunt cele mai bizare meserii din lume

Distribuie articolul:

Evaluator de miros al repiraţiei

Când vine vorba de joburi bizare, evaluatorul de miros al respiraţiei trebuie să fie unul din cele mai ciudate care există. Dar, dacă stai să te gândeşti mai bine, îţi dai seama că cineva trebuie să facă şi lucrul acesta. Persoanele care evaluează mirosul respiraţiei sunt, de obicei, angajate de companiile producătoare de gumă de mestecat, apă de gură, pastă de dinţi şi tot aşa, pentru a testa produsele respective. Jobul este totuşi atât de rar, încât nu există informaţii despre salariu sau alte beneficii.

Profesionistul în a-şi cere scuze

Trebuie să recunoaştem, oricât de mult ne place să credem că ştim ceea ce facem, uneori dăm greş, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Chiar dacă recunoaşterea şi acceptarea greşelilor pe care le faci sunt lucruri care te ajută să evoluezi, procesul în sine este destul de dificil. Ei, bine, în Japonia există persoane special angajate pentru a-şi cere scuze în numele tău. Pentru 200 de dolari poţi angaja pe cineva să stea faţă în faţă cu persoana căreia i-ai greşit şi să îşi ceară scuze în numele tău.

Încălzitor de paturi

În Marea Britanie, anumite hoteluri de lux angajează personal al cărui singur scop este să încălzească patul oaspeţilor. Clienţii pot cere acest serviciu, iar hotelul va trimite un angajat care se va întinde pentru câteva minute în paturile lor pentru a le încălzi aşternuturile.

Sperietoarea de ciori umană

Poate părea un job destul de simplu: stai în natură, citeşti o carte şi, din când în când, mai goneşti câte o pasăre care se aventurează pe teren. Meseria de sperietoare umană de ciori nu este însă atât de uşoară şi presupune prezenţa în mijlocul câmpului indiferent de vreme. În Marea Britanie, există numeroşi studenţi care se angajează part-time pe un astfel de post.

Angajatul care priveşte cum se usucă vopseaua

Imagineaza-ţi că eşti plătit să te holbezi 8 ore pe zi la pereţi. Pare destul de plictisitor, nu-i aşa? Ei, bine, există companii care angajează persoane care, zi de zi, trebuie să facă un singur lucru: să observe cum se usucă vopseaua. Aceştia analizează compoziţia vopselei, precum şi evoluţia acesteia din momentul aplicării şi până la uscare.

Somnorosul profesionist

Ăsta trebuie să fie cu adevărat jobul ideal: să fii angajat pentru a dormi. Anumite companii folosesc astfel de metode pentru a testa serviciile oferite şi pentru a obţine părerea avizată a specialiştilor în dormit.

Curăţătorul de urechi profesionist

Curăţătorii de urechi profesionişti pot fi întâlniţi în India, iar meseria lor este considerată o adevărată artă şi este transmisă din generaţie în generaţie. Meseria de curăţător de urechi profesionist este practicată şi în Japonia. Japonezii asociază curăţatul urechilor cu vremurile când erau copii şi consideră procesul a fi unul extrem de relaxant.

Expertul în stabilirea sexului la pui

În incubatoare, nevoia de a stabili cât mai rapid sexul puilor este mare. În Japonia, există persoane specializate în identificarea sexului puilor. Aceştia sunt atât de buni la ceea ce fac, încât pot tria aproximativ 8.000 de pui pe zi.

Ascuţitorul profesionist de creioane

Oricine poate ascuţi un creion, dar dacă vrei ca acesta să fie perfect, poţi angaja pe cineva care să te ajute. Aceştia nu numai că îţi vor ascuţi perfect creioanele, dar, datorită unei tehnici speciale, vârful va fi foarte rezistent. Bineînţeles, trebuie să plăteşti 15 dolari pentru a beneficia de un astfel de serviciu.

Oshiya

Oshiya este cuvântul folosit de japonezi pentru a descrie persoana responsabilă cu împingerea pasagerilor în vagoanele supraîncărcate de metrou. Meseria a apărut în anii ’50 ai secolului trecut. Politicos, dar ferm, angajaţii împing pasagerii în vagoanele trenurilor de metrou, asigurându-se ca hainele sau genţile să nu fie prinse în uşi.
Sursă: http://yuppy.9am.ro

Distribuie articolul: