Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » 8 medalii pentru elevii din România, participanţi la Olimpiada Internaţională de Fizică
8 medalii pentru elevii din România, participanţi la Olimpiada Internaţională de Fizică
Sursă foto: www.wall-street.ro

8 medalii pentru elevii din România, participanţi la Olimpiada Internaţională de Fizică

Distribuie articolul:

Aflaţi la a treia prezenţă consecutivă în calitate de invitaţi speciali la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia/APHO 2016 (Hong Kong, 1-9 mai 2016), olimpicii români au obţinut 8 medalii: două de aur, două de argint şi patru de bronz, relatează www.edu.ro.

Premiaţi în 2014 cu argint şi în 2015 cu aur, Dan Ştefan Eniceicu şi Tudor Costel Creţu au cucerit încă o dată cele mai preţioase distincţii. Medaliile de argint au fost obţinute de Robert Iulian Răveanu şi Andrei Cătălin Răduc, acesta din urmă egalându-şi rezultatul de anul trecut. Şi-au trecut în palmares medalii de bronz Anca Drăgulescu, Ovidiu Mihai Popa (menţiune, în 2015), Răzvan Radu şi Gabriel Dănuţ Buică. Toţi componenţii echipei sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Ajunsă la a XVII-a ediţie, competiţia este destinată exclusiv ţărilor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spaţiu care participă ca urmare a recunoaşterii şi aprecierii rezultatelor excepţionale înregistrate an de an la Olimpiada Internaţională de Fizică.

Distribuie articolul: