Sanctum
Home » Profesori şi elevi. Sfaturi pentru părinţi » 7 motive pentru care POŢI să-ţi baţi copilul
7 motive pentru care POŢI să-ţi baţi copilul

7 motive pentru care POŢI să-ţi baţi copilul

Distribuie articolul:

Destui adulţi de astăzi, care au şi ei, la rândul lor, copii, au fost crescuţi în spiritul zicalei „bătaia e ruptă din Rai”. În educaţie, după cum ştim, este esenţial să fii consecvent. De aceea, dacă te numeri printre părinţii care acceptă şi practică bătaia în scop educativ, mergi cu această pedagogie până la capăt, cu consecvenţă! Iată, din acest punct de vedere, motivele pentru care părinţii ridică mâna la copii şi cum ar trebui să facă pentru a fi 100% consecvenţi în această convingere:

1. Nu ascultă.
În acest caz, permite-i şi copilului să te bată, atunci când refuzi să-i cumperi o îngheţată sau o ciocolată.

2. E mai mic şi trebuie să te respecte.
Dacă acesta este motivul, dă-i voie să-şi lovească fraţii mai mici, pisoiul sau hamsterul, atunci când aceştia nu se comportă cu suficient de mult respect.

3. Nu înţelege într-un alt mod.
Nu uita să fii consecvent: bate-i şi pe turiştii străini şi, desigur, şi pe peştii din acvariu, care chiar că nu înţeleg nimic din ce le spui.

4. Te-a făcut să te îngrijorezi.
Cu ocazia asta, dă-i vreo două palme şi mamei tale bolnave care a uitat să-şi ia medicamentele la o anumită oră, aşa, ca data viitoare să nu uite să le ia.

5. Te enervează în mod intenţionat.
Apropo, îi poţi da una după ceafă şi colegului sau colegei care bea cafea din cana ta sau care mănâncă ceva oribil de miroase întregul birou.

6. E contraindicat să-ţi reţii furia.
Desigur, nu trebuie să te abţii nici cu şeful tău şi nici dacă iei amendă de la agentul de la Poliţia Rutieră. E contraindicat s-o faci!

7. Mai bine o palmă sinceră decât o iertare falsă.
De aceea, după ce te cerţi cu rudele sau cu prietenii, nu accepta niciun compromis. Cel mai bine, adunaţi-vă cu toţii într-o bătaie comună.

Sursă: http://centruldeparenting.ro 

Distribuie articolul: