Sanctum
Home » Profesori şi elevi. Sfaturi pentru părinţi » 5 lucruri pe care şi le doresc profesorii de la părinţi
5 lucruri pe care şi le doresc profesorii de la părinţi
Sursă foto: sanatate.bzi.ro

5 lucruri pe care şi le doresc profesorii de la părinţi

Distribuie articolul:

Creşterea şi educaţia unui copil înseamnă un efort imens din partea părinţilor, răbdare şi echilibru. Nu ne putem aştepta ca învăţătorul sau alţi profesori să fie singurii care ne educă şi ne formează copiii.

De-a lungul timpului, cercetările au arătat că atunci când părinţii se implică mai mult în procesul educaţional, ajută la rezolvarea temelor şi pregătirea pentru lucrări şi examene, copiii au rezultate mai bune, sunt mult mai motivaţi şi au un nivel emoţional mai echilibrat faţă de colegii lor. Aşadar, dacă vreţi să faceţi munca profesorilor puţin mai uşoară, ţineţi cont de următoarele sfaturi:

Citiţi copiilor înainte de culcare
Una dintre cele mai importante reguli în procesul educaţional al copiilor este lectura. Măcar de trei ori pe săptămână, citiţi împreună cu cei mici câteva pagini. În afară de faptul că această activitate vă ajută să deveniţi mai apropiaţi şi să petreceţi timp de calitate alături de ei, veţi reuşi să le implantaţi şi pasiunea pentru citit, care le poate deschide multe ferestre către succes.

Menţineţi legătura cu profesorii
Este indicat să aveţi o conexiune permanentă cu profesorii copilului dvs., fie şi printr-un email săptămânal, o vizită la şcoală după cursuri sau un telefon scurt în weekend. Este important să vă interesaţi de fiecare aspect care îl priveşte pe copilul dvs. şi să îi cunoaşteţi pe oamenii care îl formează. Nu fiţi genul de părinte care îşi face prezenţa la şcoală doar atunci când apare o problemă.

Încurajaţi petrecerea timpului cu colegii în afara programului şcolar
Procesul educaţional la clasă decurge mult mai bine atunci când elevii acţionează ca o echipă. În timpul programului şcolar, copiii nu au întotdeauna timp să se împrietenească, să se cunoască mai bine, motiv pentru care este important să participe la activităţi extraşcolare împreună, unde să pună bazele unei prietenii.

Participaţi la evenimentele organizate de şcoală
Indiferent dacă este vorba de serbarea de sfârşit de an, un bal mascat, seri de carnaval sau excursii şcolare, încercaţi să îi convingeţi pe copii să participe întotdeauna. Pe cât este posibil, implicaţi-vă şi participaţi alături de ei, ajutaţi la organizarea şi desfăşurarea evenimentelor şi construiţi relaţii amicale cu ceilalţi părinţi şi profesori. Astfel de activităţi nu doar că vor ajuta la o dezvoltare frumoasă a copilului şi la implicarea sa în societate, ci veţi construi şi amintiri frumoase împreună.

Organizaţi activităţi educaţionale în timpul liber
Copiii au nevoie întodeauna să participe la activităţi educaţionale în afara programului şcolar. Organizaţi o dată pe săptămână o zi de jocuri de societate, la care să invitaţi câţiva colegi de clasă sau organizaţi o seară de lectură cu prăjiturele şi ceai, astfel încât să destindeţi un pic atmosfera tensionată. Puteţi alege o zi a săptămânii pentru activităţile extraşcolare în afara casei: duceţi copiii la muzeu, la teatru, faceţi împreună un ierbar sau un insectar.

Ana-Maria Tudor, www.portalinvatamant.ro

Distribuie articolul: