Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » 4 universităţi din România – printre cele mai bune din lume
4 universităţi din România – printre cele mai bune din lume
Sursă foto: revistadealba.ro

4 universităţi din România – printre cele mai bune din lume

Distribuie articolul:

Patru instituţii de învăţământ superior din România au fost incluse in Topul celor mai bune universităţi din lume din 2017 (2017 Best Global Universities), realizat de U.S. News & World Report.

În Topul celor mai bune universităţi din lume din 2017 au fost incluse şi cele 4 universităţi româneşti: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Cu un scor general de 48 de puncte din 100, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă locul 569 din acest top în care sunt incluse 1.000 de universităţi din lume.

Universitatea Bucureşti se află pe locul al doilea dintre instituţiile de învăţământ din România, aceasta fiind în top pe poziţia 733, cu 42,9 puncte. Urmează Universitatea Politehnica din Bucureşti, pe locul 750 în top, cu 42,4 puncte, şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, pe treapta 996, cu 33,5 puncte.

Pe primul loc în Topul celor mai bune universităţi din lume din 2017 se află Universitatea Harvard din Statele Unite, cu un scor maxim de 100 de puncte. Pe următoarele patru locuri se află alte instituţii americane prestigioase – Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.), Universitatea Stanford, Universitatea California-Berkeley şi California Institute of Technology.

În ce priveşte Europa, universităţile cel mai bine clasate sunt Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge şi Imperial College London, toate din Marea Britanie. Majoritatea universităţilor din acest top sunt din Statele Unite (210), urmate de China (87), Marea Britanie (68), Germania (55) şi Franţa (49).

Topul celor mai bune universităţi din lume 2017 evaluează 1.000 de instituţii de învăţământ superior din 65 de ţări. Acestea sunt clasificate pe baza a 12 indicatori care măsoară performanţele în domeniul cercetării şi reputaţia lor internaţională şi regională, potrivit U.S. News & World Report.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au fost incluse şi în topul QS World University Ranking, în care sunt evaluate peste 900 de universităţi din lume.

Sursă: www.portalinvatamant.ro

Distribuie articolul: