Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » 3500 de euro pentru olimpicii din România
3500 de euro pentru olimpicii din România
Sursă foto: www.tribunainvatamantului.ro

3500 de euro pentru olimpicii din România

Distribuie articolul:

Olimpicii din România ar putea primi, din partea statului, granturi a câte 3500 de euro, iar cei care fac echipe de cercetare ar putea beneficia de câte 5000 de euro. Acest lucru ar putea deveni posibil dacă va fi acceptată prpopunerea ministrului Cercetării din România Şerban Valeca.

Acesta şi-a motivat propunerea prin „dorinţa de a creşte competitivitatea în învăţământul superior şi stabilirea tinerilor dotaţi în ţară”. Totodată, ministrul îşi doreşte „întinerirea forţei de muncă în societatea românească”.

„Am venit cu o notă şi apoi o să venim cu reglementarea referitor la acordarea unui grant de cercetare pentru olimpicii români care au obţinut locul I, II sau III la olimpiadele internaţionale şi naţionale”, a declarat Şerban Valeca în cadrul unei şedinţe de guvern, citat de www.portalinvatamant.ro.

Aceşti bani ar putea fi oferiţi începând cu toamna anului 2017, însă, pentru a beneficia de ei, candidaţii urmează să respecte anumite condiţii, cum ar fi: să urmeze o universitate în România şi să lucreze până la 10 ani într-o instituţie de cercetare-dezvoltare-inovare (universitate sau institut).

În acest scop, pentru anul 2017-2018, se estimează suma de 1,4 milioane de euro.

Distribuie articolul: