Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » 3 universităţi din România – printre cele mai bune din lume
3 universităţi din România – printre cele mai bune din lume
Sursă foto: www.qmul.ac.uk

3 universităţi din România – printre cele mai bune din lume

Distribuie articolul:

Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă locul 621 în lume, potrivit University Ranking by Academic Performance, scrie www.portalinvatamant.ro.

Această instituţie este prima din România în respectivul clasament. Ea este urmată de Universitatea Babeş-Bolyai, care se află pe locul 690.

Universitatea din Bucureşti ocupă locul 725 în lume şi se află pe locul al treilea în România, arată acelaşi clasament.

„Avem cea mai mare rată de creştere din Europa. Am înaintat în clasament de la locul 1390 în anul 2011 la locul 621 astăzi. Asta spune totul”, a declarat rectorul Universitatea Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

La elaborarea topului URAP se ţine cont de indicatori cantitativi (productivitatea ştiinţifică exprimată prin numărul de articole publicate şi impactul cercetărilor ştiinţifice prin numărul de citări), dar şi de indicatori calitativi ce redau impactul cercetărilor ştiinţifice în comunitatea internaţională, precum şi colaborările ştiinţifice de nivel internaţional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate.

Astfel, Universitatea Politehnica din Bucureşti este leader în România la aceşti indicatori, fiind totodată universitatea din Europa cu cel mai semnificativ trend de creştere în ultimii 5 ani, ocupând locul 1390 în lume in 2011, 1091 în 2013 şi în prezent locul 621.

Distribuie articolul: