Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » 3 medalii de aur şi 1 de bronz pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori
3 medalii de aur şi 1 de bronz pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori
Sursă foto: http://www.edu.ro/

3 medalii de aur şi 1 de bronz pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Distribuie articolul:

Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, informează www.edu.ro.

Lotul naţional de informatică (juniori) a cucerit medaliile la a IX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, care s-a desfăşurat în perioada 16-19 septembrie 2015, la Ohrid (Macedonia). Astfel, echipa României a ocupat şi în acest an locul I în clasamentul pe naţiuni.

„Medaliile de aur au fost obţinute de Ovidiu Răzvan Harsan şi Alexandru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Bucureşti, respectiv Andrei Ioan Nicolae (clasa a VIII-a – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Palmaresul a fost completat de Maria Alexandra Udristoiu (clasa a VII-a – Colegiul Naţional ‘Fraţii Buzeşti’ din Craiova), medaliată cu bronz”, precizează Ministerul Educaţiei al României.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Ionel-Vasile Pit-Rada de la Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin. Competiţia a reunit 38 de concurenţi din 9 ţări.

Distribuie articolul: