Sanctum
Home » Universităţi » Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) » 2266 de absolvenţi ai ASEM şi-au primit diplomele de licenţă
2266 de absolvenţi ai ASEM şi-au primit diplomele de licenţă

2266 de absolvenţi ai ASEM şi-au primit diplomele de licenţă

Distribuie articolul:

2266 de tineri au completat marea familie a Academiei de Studii Economice din Moldova, ei primindu-şi diploma de licenţă a acestei instituţii. Cei mai mulţi dintre ei au devenit specialişti în finanţe, business şi administrare, contabilitate. 253 dintre toţi absolvenţii ASEM au o medie generală de licenţă de 9 şi 10, informaţia despre ei (datele de contat) urmând a fi plasată pe pagina web a ASEM, www.ase.md, ca potenţialii angajatori să-i poată solicita pentru a li se oferi un loc de muncă.

În mod tradiţional, 100 dintre cei mai buni absolvenţi ai ASEM din acest an şi-au dat întâlnire în sala cea mai spaţioasă din cadrul academiei, iar 10 din aceştia şi-au înscris cu cinste şi demnitate numele în Cartea de Aur a Absolvenţilor ASEM, ideea fiind lansată în anul 2005. Ei s-au învrednicit de titlul Absolvent de Onoare al ASEM datorită rezultatelor excelente la învăţătură, precum şi implicării active în diferite proiecte extracurriculare, inclusiv concursuri naţionale şi internaţionale, activităţi de voluntariat şi de promovare a imaginii ASEM. Totodată, 14 tineri şi tinere din promoţia acestui an au primit Diplome de Excelenţă pentru cea mai înaltă reuşită academică, ei fiind primii din lista absolvenţilor după media generală de licenţă.

ASEM şi-a desemnat Cei 10 Absolvenţi de Onoare, promoţia 2015

Grigore Belostecinic, rector ASEM

Grigore Belostecinic, rector ASEM

Grigore Belostecinic, prof. univ., dr. hab., acad., rector al ASEM, a adresat proaspeţilor absolvenţi ai celor 6 facultăţi din cadrul ASEM un mesaj de felicitare prin care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de profesorii instituţiei pentru eforturile depuse întru instruirea unei noi promoţii de economişti, jurişti, informaticieni etc., iar celor care abia aşteaptă să se lanseze în lumea mare, cea din afara sălilor de studii ale academiei, le-a urat succese şi încredere în cunoştinţele şi forţele proprii.

– După o perioadă destul de fierbinte, pe care am simţit-o în sălile de studii ale ASEM, pe parcursul examenelor de licenţă, ne-am întâlnit astăzi în cea mai încăpătoare sală din cele de care dispune instituţia noastră, cu un foarte frumos prilej: pentru a constata bunele rezultate ale efortului nostru comun, profesorii ASEM şi voi, studenţii, pe parcursul ultimilor ani. Aţi finalizat o nouă etapă pe parcursul vostru educaţional: studiile de licenţă – şi prima etapă în formarea voastră profesională. Zic, este o nouă etapă, deoarece vor urma şi altele: studii de masterat, de doctorat, pentru cei care vor dori să facă acest lucru. Vă aşteaptă învăţarea pe parcursul întegii vieţi.

Diploma pe care aţi primit-o astăzi vă oferă posibilitatea de a vă angaja în câmpul muncii, chiar şi în condiţiile destul de dificile în care se află piaţa muncii şi economia Republicii Moldova. Or, în ţara noastră, tot mai mult se resimte o lipsă de forţe de muncă. Noi vă îndemnăm să rămâneţi aici, în Republica Moldova. Totodată, diploma noastră vă oferă oportunitatea de a vă continua studiile la ciclul II masterat şi, desigur, în cadrul ASEM.

Absolventi de Onoare ASEM 2015Ne bucură foarte mult faptul că acum 2 sau 3 ani, când vă îndemnam să mergeţi la o facultate, aţi optat în favoarea instituţiei noastre. Vreau să cred că nu v-aţi dezamăgit. Noi am depus toate eforturile pentru ca voi să vă simţiţi bine în isntituţia noastră, pentru a căpăta noi cunoştinţe, deprinderi, aptitudini, care să vă permită să vă dezvoltaţi o carieră profesională de succes. De asemenea, am depus eforturi prin a vă oferi profesori de calitate, o bibliotecă dotată cu cea mai modernă literatură ştiinţifică şi cu acces la cele mai importante resurse informaţionale din întreaga lume, săli de studii, dar şi posibilităţi enorme de a vă forma ca personalităţi în diferite activităţi extracurriculare. V-am oferit şi planuri de studii care să vă permită să vă formaţi profesional într-o măsură conformă cu cerinţele pieţei muncii. Au fost multe oportunităţi. Fiecare dintre dvs. le-aţi valorificat în măsura în care v-aţi dorit acest lucru.

Noi vă îndemnăm şi pe viitor să fiţi dornici de cunoştinţe, or, lumea în care trăim este

una dinamică, în permanentă schimbare. Un bun specialist trebuie să înveţe pe parcursul întegii vieţi. De fapt, şi misiunea unei universităţi este de a învăţa studenţii să înveţe. Vreau să cred că aceasta ne-a reuşit. Să aveţi întotdeauna un scop, pentru a vă concentra toate resursele de care dispuneţi pentru a-l atinge şi, desigur, să ne fiţi sănătoşi, iar norocul să vă însoţească întotdeauna.

Fie ca atunci când veţi deveni bogaţi şi foarte bogaţi, cu posturi foarte înalte în societatea noastră, să vă amintiţi şi de faptul că o părticică din succesele dvs. ne aparţine şi nouă, profesorilor ASEM, dar şi instituţiei în care aţi învăţat. Să purtaţi cu cinste numele nostru, să ne promovaţi imaginea acolo unde veţi lucra sau vă veţi continua studiile. Să luaţi din ASEM doar cele mai frumoase momente din viaţa dvs. de student, iar celelalte lăsaţi-ni-le nouă. Noi vom face tot posibilul pentru a le recicla.

Să fiţi curajoşi, să folosiţi la maximum orice ocazie ce vi se va oferi întru afirmarea dvs. ca specialişti de performanţă. Să fiţi insistenţi, să deveniţi buni arhitecţi ai viitorului dvs., să aveţi încredere în forţele proprii şi să ştiţi că doar aşa veţi câştiga şi încredere din partea celor din jur.

Ludmila Cobzari, decanul Facultăţii Finanţe:

Ludmila Cobzari, decan, Facultatea Finanţe, ASEM

Ludmila Cobzari, decan, Facultatea Finanţe, ASEM

– Sunteţi absolvenţi ai celei mai prestigioase şcoli economice superioare din Republica Moldova. Vă sunt larg deschise uşile unui viitor prosper pe care îl realizaţi şi pe care îl meritaţi din plin. Ziua de astăzi este una plină de semnificaţie nu doar pentru dvs., dar şi pentru noi, întregul corp profesoral-didactic, care a depus un efort destul de serios pentru ca dvs. să ajungeţi astăzi pe o treaptă foarte frumoasă: obţinerea diplomei de licenţă. Fiecare dintre noi îşi are drumul său în viaţă. Iar când privesc în această sală, în care s-au reunit cei mai buni studenţi ai ASEM, înţeleg că drumul dvs. este plin de realizări frumoase, la temelia cărora stau cunoştinţele şi aptitudinile dobândite în ASEM. Anticipez de pe acum faptul că multe dintre numele studenţilor care sunt prezenţi astăzi în această sală vor deveni nume notorii şi sonore în întreaga ţară şi sunt ferm convinsă de acest fapt, deoarece absolvenţii ASEM fac parte dintr-o elită intelectuală, care ştiu să-şi onoreze numele şi numele instituţiei care le-a dat drum în viaţă. Îmi exprim speranţa că pe mulţi dintre dvs. vă vom revedea în cadrul studiilor de master, care, la exigenţele zilei de astăzi şi a mediului economic de astăzi, au devenit deja o realitate, o necesitate pentru cei care doresc să devină specialişti în adevăratul sens al cuvântului.

Dragi absolvenţi, din suflet vă doresc sănătate, succese, realizări frumoase, îndeplinirea celor mai curajoase aşteptări ale dvs., atingerea celor mai frumoase scopuri pe care vi le-aţi stabilit. Vă aşteptăm cu mult drag să reveniţi cât mai repede în marea familie a ASEM!

Participant la festivitatea absolvenţilor, Serghei Evstratiev, om de afaceri, profesor universitar, Doctor Honoris Causa al ASEM, i-a felicitat pe tinerii din sală, îndemnându-i să poarte cu mândrie numele de economist şi să devină personalităţi apreciate. D-lui a înmânat diplome, premii băneşti şi cărţi celor 10 Absolvenţi de Onoare ai ASEM şi fetelor din corul „Cantabile” – alţi mesageri ai ASEM în Moldova şi în străinătate.

Alina Bologan, absolventă a Facultăţii Economie Generală şi Drept, Absolventă de Onoare a ASEM, a vorbit din numele tuturor colegilor săi:

– Stimaţi profesori, iubiţi părinţi, dragi colegi! Ne aflăm la finalul anilor de facultate. Pentru mine, este o mare realizare, cred că şi pentru dvs. Acum, aş ruga ca fiecare absolvent să se gândească la persoana care a făcut să fiţi aici, în această sală, la câteva clipe distanţă de încheierea celei mai importante perioade din viaţa noastră. Unii dintre voi, la sigur, se vor gândi la părinţi, care sunt mereu cu ochii spre noi. Cu certitudine, simţiţi mândria şi căldura privirii lor. Cu siguranţă, sunt printre voi persoane care se vor gândi la un profesor, care a găsit în voi curajul, abilităţi şi a avut încredere în voi la un moment dat. Oricare ar fi acea persoană, să nu uitaţi să-i spuneţi un sincer „mulţumesc”. Eu am onoarea să-mi exprim mulţumesc-ul acum profesorilor care mi-au inspirat dragostea pentru carte, cei care m-au făcut să fiu aici, să fiu unul dintre absolvenţii de onoare ai ASEM. Le mulţumesc părinţilor, care au investit în mine dragoste, timp, onoare şi care mi-au dat tot ce au avut mai bun, pentru ca să devin un jurist desăvârşit. Dar nu uit nici de sprijinul şi susţinerea prietenului meu.

Absolventi 2015 (126)

Absolvenţi ASEM 2015

Toţi cei care mă cunosc mă întreabă acum: „Gata, s-a terminat?”, la care eu le răspund: „Ba nu, totul abia începe”. Acum e timpul nostru. Acum e timpul să încercăm cele mai bizare idei. Acum e timpul să greşim, după care să alegem soluţia corectă. Ideal ar fi să învăţăm din greşelile altora, dar suntem tineri şi vrem să le încercăm pe toate. Acum e timpul să ne gândim la viitor, să ne răzgândim şi, după asta, să ne mai gândim de multe ori, pentru ca în final, să ne trăim visul cu mândrie. Să fiţi nonconformişti, să faceţi ceea ce fac toţi cum nu o mai face nimeni.

În cadrul unei festivităţi similare, câteva zile mai devreme, alţi 804 tineri şi-au primit diplomele de master ale Academiei de Studii Economice din Moldova.

Distribuie articolul: