Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » 2 instituţii de învăţământ din Republica Moldova au fost vizitate de o delegaţie sud-coreeană
2 instituţii de învăţământ din Republica Moldova au fost vizitate de o delegaţie sud-coreeană
Sursă foto: http://edu.gov.md/

2 instituţii de învăţământ din Republica Moldova au fost vizitate de o delegaţie sud-coreeană

Distribuie articolul:

Elevii şi profesorii de la Gimnaziul „Mihai Viteazul” (Străşeni) şi de la Liceul „Universum” (Sărata Galbenă, Hânceşti) au fost vizitaţi de către o delegaţie a Provinciei Jeju, Coreea de Sud. Vizita oficialilor străini a fost motivată prin dorinţa acestora de a se familiariza cu activitatea respectivelor instituţii şi cu necesităţile de dotare în domeniul TIC. De asemenea, oaspeţii sud-coreeni au dorit să examineze perspectivele de colaborare cu Republica Moldova în cadrul noilor proiecte.

Membrii delegaţiei coreene au discutat cu reprezentanţii instituţiilor gazdă despre tehnicile de utilizare a tehnologiilor informaţionale în procesul de predare, precum şi despre dezvoltarea conceptului de educaţie STEM, care presupune educarea elevilor cu ajutorul a patru discipline diferite – ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, integrate într-un singur program.

De menţionat că cele două instituţii de învăţământ fac parte dintr-o listă de 12 gimnazii şi licee din Republica Moldova care au beneficiat de donaţii de calculatoare oferite de Provincia Jeju. Cele 150 de calculatoare au fost distribuite la sfârşitul lunii august 2016. În cadrul Proiectului de colaborare iniţiat de Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi sud-coreeană Provincia Jeju, în următorii doi ani, vor mai fi oferite alte 300 de calculatoare pentru instituţiile de învăţământ din ţara noastră.

Profesorii le-au mulţumit partenerilor din Coreea de Sud pentru susţinere, afirmând că noile computere au făcut orele de informatică mai atractive pentru elevi.

”Calculatoarele vechi funcţionau cu dificultate şi se defectau des, însă odată cu instalarea echipamentului performant, aceste probleme au dispărut. Computerele sunt conectate la reţeaua de internet, iar elevii lucrează la ore cu mai multă plăcere”, a spus Lucia Bîrsan, profesoară de informatică.

Distribuie articolul: