Sanctum
Home » Noutăți. Evenimente » 1 medalie de aur şi 5 medalii de argint pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori
1 medalie de aur şi 5 medalii de argint pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori
Sursă foto: tv-h.ro

1 medalie de aur şi 5 medalii de argint pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

Distribuie articolul:

Lotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur şi cinci medalii de argint la ediţia a XIII-a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, care s-a desfăşurat în perioada 2-11 decembrie, în Bali (Indonezia).

Marele performer este Sergiu Petruşcă, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur. De asemenea, au obţinut rezultate remarcabile (medalii de argint) Miruna Ioana Belciu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Bianca Petrescu şi Maria Ioana Popa (clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iaşi), Ioana Daria Radu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), respectiv Răzvan Ovidiu Harsan (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Miruna Ioana Belciu şi-a egalat performanţa de la ediţia anterioară, fiind la a doua medalie de argint în această competiţie.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Participanţii susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi).
La ediţia din acest an, au participat 276 de elevi din 48 de ţări.

Sursă: www.wall-street.ro

Distribuie articolul: